Elmélyülés és átalakulás - novemberi energiák (vlog)

2019.11.01

A novemberi energiák a hó elején nagyon erőteljesek. A Hold belép a Bak jegyébe, ahol a Szaturnusszal, Ketuval és a Plútóval is találkozik. A Mars kvadrátja a Szaturnuszhoz és a Plútóhoz erőteljes kontroll problémákat jelezhetnek, illetve az akarat kifejtése külső körülmények korlátozásába, akadályokba ütközhet, amely belső frusztrációhoz vezethet. Pl. nem csinálhatod azt, amit akarsz, mert mások eltérő akaratával ütközik, és ez szélsőséges megnyilvánulásokhoz is vezethet. Lehetőség  szerint próbáljunk higgadtak maradni. 

Az időszak arra is rámutat, hogy bizonyos folyamatok végére értünk, amelyek felülvizsgálata, mélyebb szintű megértése nélkülözhetetlen a továbblépéshez. A Merkúr november 1-jén retrográd mozgásba fordul, amely lassulásra, a dolgok újragondolására ad időt, hogy ne hozzunk idő előtt meggondolatlan döntéseket. Jobban oda kell figyelni a kommunikációra, számíthatunk több közlekedési -, információs nehézségre, késlekedésekre, telekommunikációs eszközös rendhagyó működésére. 

A retrográd bolygók hatásairól részletesebb útmutatót a Retrográd bolygók - karma, látszat és valóság c. könyvemben olvashatsz.