Fordul a Merkúr - Keresd az összhangot magaddal!

2019.07.07

Július 8-tól a Merkúr megkezdi hátráló mozgását az Oroszlán 4.fokáról. A retrográd irányban haladó bolygók egy átmenetet képviselnek a múlt és az előttünk álló jövő között. Fontos időszakok ezek a személyiségünk mélyülésében, tudatosabbá válásában. Bizonyos folyamatok átfordításához szükség van nagyobb megértésre, az önmagunkkal való találkozásra. Sokat tehetünk most azért, hogy a későbbiekben előrébb tartsunk, mint ahol most vagyunk, de ehhez kell türelem és alázat - mert nem mindig más a hibás, ha nem vagyunk jól, és dühösek vagyunk.

Júliusban öt bolygó halad visszafelé, a Merkúr mellett a Jupiter, a Szaturnusz, a Neptunusz és a Plútó. Az Uránusz már nagyon lassú, augusztus közepén fog hátráló mozgásba váltani, de addigra a Merkúr és a Jupiter is már előre indulnak.

A gyengeség felvállalása előbbre visz, mint a tagadása

Amikor egy bolygó irányt vált, a figyelmünk áthelyeződik. Ez az időszak azt a célt szolgálja, hogy összhangba kerüljünk magunkkal, a lelkünkkel, és ne az egó vezéreljen. Minden ebből fakadó túlzás vagy önbizalomprobléma felerősödhet. Akik régebb óta elakadtak, szenvednek, nem találják az irányt, ugyanott találhatják magukat, mint korábban. Fontos, hogy ne veszítsék el most a hitüket. Az erős belső érzetek, amik nyomasztóan hathatnak, vagy fizikai testi tünet, betegségek is arra utalnak, hogy ellenállunk saját gyengeségünknek. A felvállalása jobb, mint a tagadása. A retrográd időszakok ezek felismerését és oldását segíti, ha hajlandóak vagyunk szembenézni a viselkedésünkkel. (Erről részletesebben a Retrográd bolygók c. könyvben írok.)

Találd meg a kapcsolatot a lelkeddel!
Találd meg a kapcsolatot a lelkeddel!


Több a feszültség - változtass irányt, magadra figyelj!

Könnyű azt kijelenteni, hogy élni akarok, vagy több pénzt akarok keresni, vagy jobb munkára vágyom, becsüljenek meg jobban stb., Volt már olyan, hogy megkaptad, de hosszú távon mégsem segített? A retrográd időszakok pont arra jók, hogy felszínre jöhessenek az elnyomott érzéseink, és végre kezdjünk velük valami értelmeset. Első fő szabály ilyenkor, hogy a meglévő ügyekre összpontosítsunk! Nem célszerű most újakba belekezdeni, elmondom később, hogy miért. Most visszatérhetnek helyzetek, emberek, akikkel kapcsolatban még maradt megoldatlan ügyünk. Fontos a kommunikáció, és itt ne azt hajtogassuk, amit eddig! Hanem azzal kapcsolódjunk, amit a szívünk érez, és ne az egónk vezéreljen. 

Vegyünk pl. egy projektet, ami nem halad előre. Felül kell vizsgálni, hogy megfelelő információkat adtam-e ki, vagy hogy én megfelelőeket kapok-e, értek-e hozzá, elmélyedtem-e eléggé benne stb. Meg kell nézni, mi van a szerződésben, ha nem volt szerződés, újra kell gondolni a feltételeket, hogy mindenki eldönthesse, akarja-e tovább így vagy sem. Ezt érdemes majd akkorra időzíteni, amikor már előre indul a bolygó. Addig pedig emésszünk, tervezzünk újra, ha kell - tegyük félre, nézzünk utána más lehetőségeknek is, de ne ugorjunk azonnal fejest az újba. Hogy miért? Mert hiába tudod, hogy új kell, nem állsz még készen rá. Valamit meg kell tanulnunk még előtte és azt itt a retrográdban lehet - még ha nem is mindig kellemes. 

Az újonnan induló projektekben is visszaköszön a múlt

Azért szokták azt tanácsolni, hogy ha lehet, ne retrográd Merkúrnál mondj fel, vagy hozz meg fontos döntéseket, mert ezzel még nincs megoldva. A megoldatlan helyzetet visszük magunkkal - és mint egy béklyó, amit az r Merkúr képvisel, ha ekkor kezdesz bele új dolgokba, ott meg kell tapasztalj valami hasonlót, ami miatt eljöttél vagy eltanácsoltak a munkahelyedről. Szóval a retrográd miatt nem kell görcsölni, ha éppen úgy jön ki az élet. Természetesen ezek is nagyon értékes tapasztalások lesznek, és szükségünk van rá, ha ilyet dob az élet. Azzal, ha belemegyünk, általa végre letehetünk egy sokszor ismételt problémát, tanulhatunk belőle, és tényleg előrébb juthatunk. Addig viszont nem.  

Az Oroszlán-Vízöntő, Bak és Rák jegy és aszcendens

A Merkúr az Oroszlán és a Rák jegyeket érinti hátráló mozgása során. Minden olyan helyzet visszatérhet, ahol valamit jobban a szívünkre vettünk, mint kellett volna. A büszkeségünk akadályozhat meg, hogy őszintén kifejezzük magunkat, vagy a dühünket.  Az Oroszlán képviseli a szeretetet, az életet - a lelkünk itt nagyon vágyik arra, hogy önmagunk középpontját megtaláljuk és ne mások figyelmének csodálatát keresve akarjunk boldogok lenni. A Rák jegyébe hátráló Merkúr visszahozza a családi - és szülői témákat. Fontossá válhatnak az gondoskodó beszélgetések, a törődés, a szükségleteinkkel való kapcsolódás, ezek megfogalmazása, még akkor is, ha esetleg most egyedül érezzük magunkat. Fel kell nőni egy adott helyzethez, azon az életterületen, ahol a Merkúr visszafelé halad. 

Az Uránusz és Mars felforgató hatása 

Több lehet a váratlan, kiszámíthatatlan helyzet, a rivalizálás, a vita, ellentétes vélemények, lázadás, agresszió, türelmetlenség, tervek meghiúsulhatnak, a közlekedésben, információáramlásban, technikai eszközökben akadályok, késések, ugyanakkor a kreatív megoldások, a hirtelen felismerések, a gyors belső fejlődés, az érzelmi növekedés, ha képesek vagyunk messzebbre tekinteni, és látni a (a nálunknál is) nagyobb képet. Összhangra fel! Legyünk türelmesek!

Az itt leírtak általános tendenciákra utalnak, egy-egy kiemelt bolygóhatásra összpontosítanak. Nem tud és nem is cél teljes leírást adni. A bolygóhatásokat összességében kell mindig nézni.

A Merkúr retrográd július 8-31. között. Előre indulás a Rák 25. fokán augusztus 1-jén. A Retrográd bolygók önismeretet segítő könyv megvásárolható itt. Nézz bele!