Merkúr retrográd - Fordulatok a kapcsolatokban

2021.09.27

A Merkúr irányváltása megkavarta az energiákat, amelyek május-június óta beragadtak az egyoldalúság valamelyik serpenyőjében. Rendkívül fontos, hogy megértsük a valódi egyensúly fogalmát, felismerjük a saját magunkban dúló ellentéteket és azt kibékítsük. A mindannyiunkban ott rejlő végleteket felszínre hozta a Merkúr irányváltása az elmúlt napokban, és a plútói hatással megtámogatva időzített bombaként robbantak a kapcsolatokban. 

Októbertől fontos változások jönnek, előre indulnak a bolygók, a Plútó 6-án, a Szaturnusz 11-én, a Jupiter és a Merkúr 18-án indul előre. A retrográd Merkúr ideje általában az önmagunk felé fordulás ideje. A kibillenések mindenkit bölcsebbé tehetnek, semmiképpen se tekintsük ezt rossz dolognak, óriási fejlődési lehetőség előtt állunk. 

A Mérleg jegyében oda-vissza járkáló Merkúr megtaníthat a "nem" szó gyakorlati alkalmazás hasznosságára, saját női és férfi minőségünk kibékítésére, lelki társunk megtalálására, és nem utolsó sorban arra az egyszerű, hétköznapi eleganciára, ahol a kényszeres (mérleges) mosolyt az őszinte, derűs mosoly váltja. 

Bármi is történjék most, tudd, hogy nem az a lényeges, hogy kinek van igaza, hanem hogy az ellentétes programokat feloldjuk, és a hiányzó energiákat bevonjuk az életünkbe.

Egyéni konzultációk, tanácsadás részleteit itt találhatók. Várom jelentkezésedet, ha úgy érzed, beszéljünk!

Németvölgyi-Nagy Renáta