Eljött az idő, hogy az egyensúly helyreállítódjon -Merkúr a Mérlegben (október)

2021.09.21

Az elképzeléseid a világról, az emberekről általánosságban meg fognak változni. A Merkúr idén utoljára vált hátráló mozgásba a Mérleg jegyében szeptember 27-én. Februárban a Vízöntőben, május-június hónapban az Ikrek jegyében haladt visszafelé. A különbség a korábbiakhoz képest az, hogy a Merkúrnak itt van a legnagyobb ereje, hogy a gondolkodásmódban, az elfogulatlanságban, emberi kapcsolatokban kardinális változásokat indítson el.

Kibillenések és egyensúlykeresés

A Merkúr már elérte azt a fokszámot, ahonnan már nem mozdul jelentőset előre, viszont megállt a Plútó kvadrátjában és a Jupiter trigonjában, innen indul majd visszafelé. Ez azt jelenti, hogy a mostani történésekre már komolyan oda kell figyelni. Ha az elmúlt héten történtek olyan események, amelyek ki tudtak billenteni az egyensúlyodból, vagy akár a mostani Halak teliholdkor, akkor ezeknek érdemes több figyelmet szentelni és tudatosítani. A retrográd időszak segíthet visszatalálni, megtalálni újra a helyedet, ahol valódi egyensúlyban vagy. A belső világod, ha el volt nyomva jelez a negatív gondolatok, érzések, szorongás, depresszió valamelyik formája által. 

Az erő visszaszerzése - offold a negatív energiákat!

A Plútó a rejtett erőket, a pszichikai energiánkat képviseli, ezeket visszahozhatod most, ha arra törekszel, hogy a saját belső lényeddel kerülj újra kapcsolatba. Tudatosítod ki vagy, mennyit érsz! Válaszd le magad azokról az erőkről, amelyek a lelkedet rabolják, fogva tartják és gyengítik az erődet. A lelki erőd visszaszerzésével jelentősen megváltoztathatod az életedet, az egészségedet és a kapcsolataid minőségét. 

Az igazság helyreállítása - nő a beadványok száma

A Mérleg az igazságosság jegye. Az ítélkezés, a jog, a törvény mind ehhez a jegyhez kapcsolódik, így ezen témák felett sem fogunk egyszerűen tovább haladni, ahogyan eddig. Meg fognak nőni a jogi esetek, beadványok száma. A korábban ért igazságtalanságok újra előtérbe kerülnek, sokaknak meg kell majd vívniuk a karmikus harcaikat. (november 2-ig.) A jelenlevő plútói hatás arra figyelmeztet, hogy jelen lesznek a tisztességtelen energiák, becstelenség, hatalmi visszaélések. Több lehet a titkolózás. 

Merkúr-Plútó fő kihívása a rögeszmés gondolkodás

Amikor a Merkúr találkozik a Plútóval, a legnagyobb kihívás, hogy az emberek képtelenek az elengedésre, félnek elengedni mindazt, ami számukra a valóságot jelentette, félnek a "vesztes" pozícióba kerülni, félnek elveszíteni a hatalmukat. A Merkúr az információt, a gondolkodási képességet, a folyamatok észlelésének képességét szimbolizálja, a Plútó pedig a ragaszkodáshoz kötött biztonságérzetet. Az emberek nagy része képtelen elengedni a korábbi nézeteit, sokan rögeszméssé, megszállottá válnak és védekezésként a másikat próbálják meggyőzni a saját igazukról, csakhogy ne kelljen érezniük, hogy csúszik ki alóluk a talaj. 

A legjobb megoldás, ha senkit sem próbálunk meggyőzni, hanem szembenézünk a tényekkel, és megértjük, mi történik valójában. Sokan rádöbbenhetnek arra, hogy nem kell ragaszkodni egy régi felfogáshoz, vagy egy kapcsolathoz, vagy olyan munkához, ami túl sok lelki szenvedést okozott, és csak a pénz vagy a biztonságérzet miatt ragadtak benne. A lelkierő visszaszerzése a régi merev elvekhez való ragaszkodásokat egyszerűen feloldja, helyébe új kapcsolatokat teremt. 

Megtanulni mások elképzeléseivel is együttélni

A kvadrátok természete, hogy válságot idéznek elő, amitől a Plútó természete sem tér el, ugyanakkor az elengedések új utakat nyitnak meg és fejlődési lehetőségeket is rejtenek. Kedvezőtlen esetben számíthatunk szélsőséges ("vagy így vagy sehogy") kinyilatkozásokra, összeütközésekre, kommentháborúkra. Fontos, hogy felismerjük a dogmatikusság, a lelki terror és az agymosás jeleit és mi se váljunk ilyenekké. A Merkúr-Plútó kvadrátot a győzködés fényszögének is szoktam nevezni, de van egy másik elnevezése is, amit szofisztikáltan ide most csak úgy írhatok le, hogy maradj csendben. A lényeg, hogy nem kell alámenni senkinek, sem a fűben kúszni, sem másokat eltaposni, lenyomni, ha nem osztják a véleményedet, hanem meg kell tanulni mások elképzeléseivel is együtt élni. A Merkúr a Mérlegben a Béke nagykövete.

Óvd az adataid biztonságát! 

A biztonság kérdése - elsősorban internetes adatvédelem - rendkívül fontossá válik a retrográd Merkúr időszaka alatt, főleg, ha érinti a személyes bolygóidat. Extra védelem legyen a személyes adataidon, a személyes profilodon, ne add ki a jelszavadat - a Plútó képviseli a visszaéléseket, a lopásokat, a csalásokat, fiókfeltöréseket stb. Kapcsold be a kétfaktoros hitelesítést - ne járj úgy, ahogyon én a legutóbbi retrográd Merkúrnál, hogy ellopták a Fb oldalamat. A szokásos retrográd hatások, mint lassulások, internetproblémák, kommunikációs nehézségek, közlekedési problémák, vagy visszatérő kapcsolatok szintén várhatóak, de ezeket már meg sem érdemes említeni, mert szerintem ezeket már mindenki tudja. Ha a retrográd bolygókról szeretnél többet megtudni ajánlom a Retrográd Bolygók - Karma, látszat és valóság című könyvemet. 

Végezetül ne feledkezzünk meg a  Jupiter optimista hatásáról sem, amely támogatja a Merkúrt. Lehetőséget ad arra, hogy pozitívan lássunk előre, szélesítse a látóterünket, ötleteinkkel gyarapítsuk vállalkozásunkat, kevesebb stressz vagy a Plútóval karöltve olyan mélyebb igazságokig is eljussunk, amelyekre korábban nem álltunk még készen. Sok-sok mindent lehetne még írni, de most befejezem. Aki úgy érzi, hogy a személyes életében szüksége lenne nagyobb rálátásra, az egyéni konzultáció lehetőségeiről itt tud tájékozódni. Várom szeretettel!

Németevölgyi-Nagy Renáta