Gyengélkednek a bolygók

2020.02.14

A mai, a holnapi és még az azutáni reggelig hat bolygó áll gyengén. Ez elég ritkán jön így össze, azonban minden gyengeségben az a jó, hogy felül lehet rajta kerekedni. Ezek most olyan lehetőségek, hogy a gyengeségeinken javítsunk. Javítsunk az értékrendünkön, az önbecsülésünkön, nőiségünkön (Vénusz), a vitalitásunkon, önbizalmunkon (Nap), a hitünkön (Jupiter), a kommunikációnkon (Merkúr), a nagyon mélyen megbúvó érzelmeinken (Hold), és azon, amilyen érzésekkel kapcsolódunk egyáltalán önmagunkhoz (Uránusz). Kinél mi - talán ezekben a napokban felerősödhetnek egy-egy témában.


A bevezetőben felsorolt bolygók azok, amelyek pillanatnyi gyengeségükkel kibillenthetnek az egyensúlyunkból, ami több nyugtalanságot is okozhat. Vénusz a kapcsolatokat és a pénzt is jelöli. Például a forint most elég "szépen", gyorsan és jelentősen gyengül. (Vénusz a Kosban). 

Ne engedjük, hogy bármilyen gyengeség magával rántson, de nem is szabad túlkompenzálni. Például egy gyengén álló Nap a horoszkópban (Mérleg jegyben a Nap esésben, a Vízöntőben rangvesztett, ezekben gyenge) túlkompenzálva kifele magabiztosnak mutatja magát, ám később könnyen a körülmények áldozatává válik.  A gyenge Nap fejleszthető, hogy egészséges önértékelést építünk ki az életünk során. A képlet viszonylag itt egyszerű: ne csapjuk be magunkat, hogy erősek vagyunk és boldogok, ha közben nem ezt érezzük! 

Ha most gyengélkednénk, lehet az egy betegség is, vagy tünet, ne essünk szét, ne essünk túlzásba, hanem más módokon próbáljuk erősíteni vagy fejleszteni magunkat. Például a holdikus energiák emelésére vegyük körbe magunkat támogató személyekkel és tápláló ételekkel, vagy a jupiteri energiák emelésére okos és bölcs emberekkel. Minden gyengeségben van valami jó is és felül lehet emelkedni rajtuk. Mikor, ha nem most? 

Az újhold a lezárások és az új kezdetek szimbóluma, ilyenkor gyakori a fáradtság érzése és erős a vágy, hogy magunk legyünk. Az energiák befelé hatnak. A Szűz újhold szeptember 17-én egy belső tisztulási folyamatot indíthat el.

A Jupiter szeptember 13-i irányváltásának megértéséhez kicsit vissza kell menjünk az időben. A Jupiter február közepén lépte át a Bak jegy 17. fokát és május 14-ig haladt előre a 25. fokig. Tudjuk, hogy előrehaladása alatt a vírus is gyorsan terjedt, és kevés tudás és tapasztalat állt rendelkezésünkre a társadalmi problémákat öltött helyzet...

Váratlan fordulatokkal a Mars irányt váltott a tegnapi és a mai nap folyamán, amelyet elsősorban a Kosok, Rákok, Bakok és Mérlegek érezhetnek. Az irányváltás során előkerülnek a múlt megoldatlan konfliktus helyzetei és minden olyan, amibe beleragadtunk, amiket halogattunk, hárítottunk. A Kos jegyében járó Mars kirobbanó feszültségekkel, vitákkal és...