Gyengélkednek a bolygók

2020.02.14

A mai, a holnapi és még az azutáni reggelig hat bolygó áll gyengén. Ez elég ritkán jön így össze, azonban minden gyengeségben az a jó, hogy felül lehet rajta kerekedni. Ezek most olyan lehetőségek, hogy a gyengeségeinken javítsunk. Javítsunk az értékrendünkön, az önbecsülésünkön, nőiségünkön (Vénusz), a vitalitásunkon, önbizalmunkon (Nap), a hitünkön (Jupiter), a kommunikációnkon (Merkúr), a nagyon mélyen megbúvó érzelmeinken (Hold), és azon, amilyen érzésekkel kapcsolódunk egyáltalán önmagunkhoz (Uránusz). Kinél mi - talán ezekben a napokban felerősödhetnek egy-egy témában.


A bevezetőben felsorolt bolygók azok, amelyek pillanatnyi gyengeségükkel kibillenthetnek az egyensúlyunkból, ami több nyugtalanságot is okozhat. Vénusz a kapcsolatokat és a pénzt is jelöli. Például a forint most elég "szépen", gyorsan és jelentősen gyengül. (Vénusz a Kosban). 

Ne engedjük, hogy bármilyen gyengeség magával rántson, de nem is szabad túlkompenzálni. Például egy gyengén álló Nap a horoszkópban (Mérleg jegyben a Nap esésben, a Vízöntőben rangvesztett, ezekben gyenge) túlkompenzálva kifele magabiztosnak mutatja magát, ám később könnyen a körülmények áldozatává válik.  A gyenge Nap fejleszthető, hogy egészséges önértékelést építünk ki az életünk során. A képlet viszonylag itt egyszerű: ne csapjuk be magunkat, hogy erősek vagyunk és boldogok, ha közben nem ezt érezzük! 

Ha most gyengélkednénk, lehet az egy betegség is, vagy tünet, ne essünk szét, ne essünk túlzásba, hanem más módokon próbáljuk erősíteni vagy fejleszteni magunkat. Például a holdikus energiák emelésére vegyük körbe magunkat támogató személyekkel és tápláló ételekkel, vagy a jupiteri energiák emelésére okos és bölcs emberekkel. Minden gyengeségben van valami jó is és felül lehet emelkedni rajtuk. Mikor, ha nem most? 

Az idei év második retrográd Merkúr szakasza jön. A Merkúr - a kommunikáció és kereskedelem bolygója tagnap "megállt" az Ikrek 4. fokán, és mától retrográd (hátráló) mozgásban folytatja június 4-ig a Bika 26. fokáig. Irányváltáskor felgyülemlenek az energiák, több lehet a nyugtalanság, a frusztráció, az idegesség. Nehézségek illetve...

Akshaya Tritiya, a hindu naptárban az egyik legfontosabb dátum, idén május 3-ára keddre esik. Úgy gondolják, hogy Akshaya Tritiya rendkívül jó nap az új kezdetekhez, új utakra indulni, és minden új vállalkozás ezen a napon garantáltan növekedni fog, és boldogságot és jólétet hoz az embereknek.

A Bika jegyében létrejövő újhold egy részleges napfogyatkozással esik egybe, amely igazán egyik kontinensről sem lesz látható, kivéve Dél-Amerika legdélibb csücskét, és az Antarktiszt. A fényt adó planéták a Nap és a Hold ilyenkor elsötétülnek, és a belső univerzumunk visszatér a sötétségbe. A saját sötét, magunk elől is elrejtett témáink jöhetnek...