A koronavírus - asztrológus szemmel

2020.03.13

A Mars elérte a Bak jegyében álló bolygótömörülést, ami az év egyik legkiemeltebb időszakának meghatározó konstellációja: komolyságot és fegyelmezettséget vár el. Sokan kérdeztétek, mi várható, meddig tarthat a kialakult helyzet. Eddig távol tartottam magam a nyilvános vélemény nyilvánítástól, azonban a helyzet fontossága miatt az írás mellett döntöttem. Minden változásnak van kedvező és kedvezőtlen kihatása. A társadalom sajnos elég rossz állapotban van, aminek javulnia kell, még ha ez a gazdasági helyzetre is kihatással lesz. Az univerzum óriási rendező, és tudja, hogy minek van itt az ideje és mi a helyes, érdemes együtt rezegni vele és igyekezni megérteni az üzenetét a saját életünkre nézve. 

A világ fegyelem-tesztje jön

A cselekvés bolygója a Mars, amely a Bak jegyén halad át és épp ezekben a napokban találkozik a Jupiterrel (kiterjedés), a Plútóval (tömegek, járvány) és a Szaturnusszal (korlátozás), ténylegesen globális méretűre emeli az energiákat. Az együttműködésért "felelős" bolygó, a Mars, szerencsére itt jól érzi magát a Bak jegyében, fontos itt a szabálykövetés, a fegyelem, az önfegyelem, a felkészültség, ami a Szaturnusszal együttállva még jobban felerősödik, és várhatóan egyre szigorúbb korlátozások  és kényszerpihenők formáját ölti majd az elkövetkezendő hetekben. A távolságtartás, a távolmaradás, az elővigyázatosság - amely a Bak jegyre amúgy is jellemző, most már tényleg időszerű. 

Erősítsük az immunrendszerünket!

A Bak jegy elsődleges célja a biztonság. Bármi, ami a Bak jegyében zajlik, azt komolyan kell venni, érett, felnőtt, felelősségteljes, megfontolt viselkedést és reakciókat követel meg. Az óvatosság, az előre tervezés, a praktikus intézkedések megtételének időszerűségét jelzi. Fontos, hogy a jupiteri hatás miatt ne bagatelizáljuk el a helyzetet, de ne is essünk túlzásokba, hanem reálisan lássunk előre és a praktikus szemléletre helyezzük át a hangsúlyt. Erősítsük az immunrendszerünket, C, D  vitamin és egyéb higiéniás megelőzéseket tessék komolyan venni!

A hit erős gyökerekből tud táplálkozni 

A Merkúr március 16-án újra a Halak jelébe lép vissza, számoljunk a gyenge kommunikációval, a közlekedési - logisztikai nehézségekkel, zűrzavarral. A Merkúr április 12-én lép majd át a Kosba, onnantól kezdve a helyzet konszolidálódhat. A Bak jegye a gazdasági és a materiális életet képviseli, amely óriási globális változáson  és felfogáson megy most keresztül, ez a 2020-as évre prognosztizálható volt. Sok múlik az emberek tudatosságán, hozzáállásán, hogy hogyan alakul az előttünk álló egy hónap. A hit erős gyökerekből tud táplálkozni, amely az egymás iránti tiszteletből és szeretetből fakad. Figyeljünk oda egymásra és az idősekre különösen!

Akiknek van Bak jegy érdekeltségük, még jobban érezhetik most ezeket az energiákat és a szerepük fontosságát a társadalomért. Elősegíthetik a stabilitást, saját fegyelmezettségükkel, megfontoltságukkal, higgadtságukkal, szervező képességükkel, gyakorlati érzékükkel és vezetői képességeikkel.

Ui. Feszültség-szint magasan, extrém balesetveszélyes időszak, kiemelten fontos a türelem és a fegyelem. Mindenki maradjon otthon és csökkentse minimálisra a személyes kontaktust, hogy mielőbb túl lehessünk ezen az egészen!

Az időszak fontos bolygókonstellációi: 
Mars-Jupiter-(Plútó) együttállás egzakt március 19.
Mars-Pútó egzakt március 22.
Szaturnusz jegyváltása a Vízöntőbe március 21.
Kos újhold március 24. (11 óra, Kos 4. fokán)
Mars-Szaturnusz együttállás egzakt a Vízöntőben március 30.
Jupiter-Plútó együttállás egzakt április 4. (Bak 24.52)
Mérleg telihold (Mérleg 19.fok) , Mars-Uránusz kvadrát április 7.