Merkúr a Halakban-hangulatingadozások és szuper kreatív energiák

2020.02.03

A Merkúr a racionális ész és a logika megtestesítője, aki a Szűz jegyben érzi magát igazán otthon. Igen ám, de mit kezd ez a racionális bolygó a szemközti jegyben, a Halakban február 3-a és április 11-e között, amely egy szubjektív, érzékeny és befolyásolható jegy? A Halak jegyében járó Merkúr itt olyan, mint a bolygó hollandi. A kommunikáció és a tényszerű információk áramlása körülményesebbé válik. A Halak Merkúr legnagyobb erőssége az intuíció és az alternatív gondolkodás, a legnagyobb gyengesége a határozatlansága.

Ne terheljük túl az idegrendszert! 

A merkúri szellemi energia a Halak jegyében változékonyságot jelez, az elme aktív, hamarabb kimerül és könnyebben kibillen az egyensúlyi állapotából, amelynek következménye a hirtelen hangulatingadozások, mentális és fizikai stressz. Óvjuk az idegrendszerünket, ne terheljük túl, különösen az arra érzékenyek (Ikrek, Nyilas, Halak, Szűz), különben idegesség, levertség, alvásproblémák, szorongás, aggódás állapotait tapasztalhatjuk. Iktassunk be több pihenést és kerüljük a túlzott rendszertelenséget, káoszt! Megnőhet a tendencia az alkohol, a drog vagy más mérgező vagy tudatmódosító gyógyszerek használatára, mivel sok pszichés blokk található itt a Halak jegyében, és ez a jegy hajlamos elmenekülni a problémák elől.

Szabadítsd fel a képzelőerőd!

A Szűz-féle Merkúr a rend és a logika útját követi, és pontosan tisztában van a képességeivel. A Halak-féle Merkúr ezzel szemben az álmait követi, határtalan a képzelőereje és a kreativitása, akinek nem lehet megtiltani, hogy szárnyaljon, és hogy azzá váljon, amivé lenni akar. Vagyis mindaddig nehéz helyzetbe kerülhetünk, amíg a hagyományos felfogásból nem tudunk kilépni, mert a Halak Merkúr legmagasabb szinten arra tanít, hogy kitágítsuk tudatunkat és egy magasabb szintre emeljük a gondolkodásmódunkat, mert ekkor válik az elme igazán termékennyé. A Merkúr kutató szelleme itt nyitott az alternatív gyógymódokra is. Alacsonyabb szinten sok beszéd, mellékutak választása, mérgezések, szenvedélybetegségek és a csalások sorolhatók ide.  

Realitás torzítása

Ebben az időszakban légy különösen óvatos az információval, mert az emberek befolyásolhatóbbak, kerüld a hírverést, a pletykákat, az agymosást. A kirobbanó botrányoknál több lehet a rosszindulat, mint a valós tények ismerete. Nem minden az, aminek látszik, figyelj az intuícióra.

A Merkúr február 17-március 11-e között retrográd mozgásba vált a Halak 12-13.fokán. Az irányváltás körüli napok extrém szenzitívek, érdemes nem sietni és nem kapkodni, több lehet a zűrzavar.