A Bika telihold különleges látásmódot ad azoknak, akiknek van rá fogékonyságuk 

2022.11.07

A különleges holdciklusok - mint a mostani holdfogyatkozás - azokat az időszakokat jelzik életünkben, amikor egy folyamat eléri a csúcspontját, és ilyenkor nemcsak a fizikai életünkben, hanem a tudatosságunkban is nagy változások mehetnek végbe. A tibeti buddhizmus tanításaiban rámutatnak arra, hogy a fogyatkozások nagyon erős idők. 

Holdfogyatkozáskor érdemes tudatosabban megfigyelni mi zajlik az elménk természetében. A Hold olyan, mint egy visszatükröződő felület, és teliholdkor a belső életünk ide vetül ki. Nagyszerű időszak bepillantást nyerni saját életünkbe, mindarra, ami esetlegesen eddig rejtve volt előlünk.

Sokkoló felismerések, elszakadások, új helyzetek

Általában sokkoló és gyors, intenzív, ugyanakkor kristálytiszta felismeréseket jelez a teliholddal együttálló Uránusz. A hirtelen ráébredéseket, a tisztánlátást képviselő Uránusz elszakadásokat jelez, és új kihívások, új lehetőséget felé viheti most azokat is, akik egy ideje beleragadtak egy nem kielégítő helyzetbe.

Szakmai célokban, szakmai kapcsolatokban változások

A november 8-i Bika telihold különlegesen erőteljes konstellációban ér minket, asztrológiai szakkifejezéssel mondva T-kvadrát jön létre, olyan ez, mint amikor a bolygók derékszögű háromszögben kapcsolódnak egymáshoz. Jelen esetben, ahogyan az ábrán is látható, a Szaturnusz áll a háromszög fókuszában, a Kama és az Idő urára. Ide helyeződik az energiák túlsúlya. Azt jelenti, hogy eljött az idő a változásra, nem lesz megfelelőbb időpont a változásra, nem érdemes tovább halogatni azt, aminek lejárt az ideje. A legfőbb cél, hogy a Szaturnusz bolygót helyesen tudjuk kifejezni a személyes életünkben, azaz olyan szakmai- vagy életcélokat válasszunk, amelyek nem elviszik az időnket, vagy az életkedvünket, hanem hozzátesznek a kiteljesedésünkhöz. Természetesen ez nemcsak a hivatásra vonatkozhat, hanem az emberi - baráti - szakmai kapcsolatokra is. Ahogy az értékrendünk változik, az életünkbe bevonzott kapcsolataink minősége is változni fog. 

A mostani T-kvadrát alakzat (lásd az ábrán) egy rendkívül erőteljes égi mintázat, amely életünk legfőbb kihívásaira mutat rá. A mostani telihold (holdfogyatkozás) sorsfordító hatású, hosszútávra hat, és a kihívások tekintetében azokat érinthet leginkább, akiknek a születésekor a Szaturnusz vagy más planéták, tengelyek, holdcsomók a Vízöntő, Oroszlán, Skorpió vagy Bika 15-19.foka közé esik.

Nov 8. telihold BP
Nov 8. telihold BP


A Szintézis modulon - amit szeptemberben indítottam -, nem véletlen, hogy sokat foglalkozunk éppen ennek a fényszögmintázatnak, a T-kvadrátnak a megértésével, ezért, ha valaki szeretné nagyobb szintézisben látni, megérteni a bolygók hatásait, tanult már asztrológiát, javaslom ezt a 3 hónapos intenzív modult elvégezni. Január végén indítok új szintézis csoportot. Ha érdekel, kérlek üzenj nekem. 

Ennél részletesebben itt nem tudok kitérni minden hatásra, bolygóra, többek között azért sem, mert azt a szemléletet képviselem, hogy nem a bolygók átvonulásai határoznak meg minket, hanem az, ahogyan mi helyesen vagy helytelenül reagálunk a kiváltott bolygóhatásokra. Ez is oka annak, hogy "időjárás jelentésekhez hasonlító posztokat" jó ideje nélkülözöm, mert fontosabbnak tartom a személyiségünk megértésére, fejlesztésére helyezni a hangsúlyt, a születési horoszkópunkban rejlő lehetőségek tudatosítását, mintsem "rettegni" attól hogy milyen bolygóhatások vannak, vagy remélni a "hamis jót" ettől vagy attól a bolygóállástól. Saját belső stabilitásunkra építkezni igazán áldásos, mint állandó függésben lenni a külvilágtól.