Mennyit ér a lelki békénk? - Merkúr a Skorpióban (+vlog)

2019.10.18

A Skorpió egy valamit nagyon nem tolerál - a hazugságokat. Izgalmas időszak következik. A Merkúr és a Vénusz után a Nap október 23-án belép a Skorpió jelébe.

A Merkúr október 3-december 9-e között tartózkodik a Skorpió jegyében. A Skorpió szélsőséges energiákat jelez, a gondolkodásmód itt fekete-fehér. Ösztönös, impulzív jegyben jár a Merkúr, ahol a cél, hogy megtaláljuk a lelki békénket, amihez szükségszerű, hogy a gondolkodásunk és a kommunikációnk is átalakuljon. Szembe kell nézzünk a hazugságokkal - legfőképp a sajátunkéval, azokkal, amelyek kevésbé tudatosultak, elnyomtuk. Az elnyomott érzések komoly feszültség formájában törhetnek ránk fizikai szinten.


Régi dolgok jöhetnek felszínre, olyanok, amiket nem mondtunk ki, amiket elnyomtunk, amikből hiányzott az őszinteség. Akiknek a születési képletében a Merkúr retrográd a Skorpióban, ő hozzájuk ez az időszak még jobban szól, a karmikus múlt rendezése történik annak érdekében, hogy a lelkük megbékéljen. 


A Merkúr árnyék-időszakában történtek (okt. 11 - 31.) tudatosítják bennünk, hogy elérkeztünk egy fejlődési szakasz végéhez. A retrográd időszak a múlt rendezésének időszaka lesz - érzelmi szinten azzal kell foglalkozni, ami éppen van.

A Skorpió életében két út lehetséges - az elengedés vagy a megbocsátás. További gondolatok a videóban (10:47)


Én mindig azt szoktam mondani a retrográd bolygóval születetteknek, hogy ne jól akarjanak kijönni egy helyzetből, hanem őszintén.  

A Skorpió-Bika -Oroszlán - Vízöntő jegyeknek több feszültséget hozhat az időszak.
Retrográd Merkúr október 31 - november 20-21. (Skorpió 11 - 28 fok.)
Merkúr a Skorpióban október 3-december 9.
A Vénusz november 1-ján átlép a Nyilasba.