Hullámok útján előre - Merkúr előre indul a Halakban

2019.03.28

A Halak Merkúrnak a sajátossága, hogy megnöveli a képzelőerőt, az intuíciót és életünk adott területén más dimenziók felé visz. Rengeteg inspirációt kaphatunk. A hullámzás természetes velejárója ennek az időszaknak, és persze eltérő, hogy kinél mekkora érzelmi hullámokat kavar. A Halak és a Szűz jegyűek esetén nem meglepő, ha ezek jóval nagyobb erejűek, mint másoknál. (Az az életterületed, ahova a horoszkópodban a Halak és Szűz területe esik, ott érezteti a legjobban a hatását.) 

A hullámok erejének megtapasztalása

A hullámok sajátja, hogy erejüknél fogva valamit elvisznek, elsodornak, illetve valamihez közelebb is löknek. Érdekes kettősség... Ahol a hullámok összecsapnak ott a racionalitás (Merkúr) és az érzelmek (Halak, Neptunusz) ellentmondanak egymásnak. Az egyik túl sok - legtöbbször az érzelem, a racionalitás pedig túl kevés, hogy határt szabjon vagy különbséget tudjon tenni a valós és a téves ideáink között. 

Az érzelmekből kivonulni, hátralépni, hogy tisztán láss!

A Halak jegyében járó Merkúr (a Naptunusszal együtt) felkavarják, összezavarhatják a felszínt, a képet, amit eddig láttunk vagy látni akartunk. Szembesíthetnek  a kiszolgáltatottsággal és bekapcsolhatják a legmélyebb félelmeinket, amely amely a Halak jegy esetén az érzelmi veszteség. A retrográd Merkúr a figyelmünket áthelyezhette, és a Szűz oldallal való kapcsolódás, az érzelmektől való eltávolodás, visszalépés, a józan szemlélődés segíthetett látni a valóságot, különbséget tenni a között, amit látni akarunk, amit elképzeltünk és a mi valójában van. A  valóság látása az érzelmekből való kivonulás kulcsa ennek az időszaknak. Kedvezőtlen megélés esetén az elmenekülési stratégiák (példádul "süketség", vagy válasz nélkül hagyás stb.) még  nagyobb érzelmi hullámokat és viharokat generál. Aki nem akar látni, az szenved.

A hullámok visznek, ha hagyod

Az előre induló Merkúr segíthet a továbblépésben, és a megfelelő hullámok segítségével megtisztulni és elengedni a ragaszkodásainkat.  

A retrográd Merkúr időszaka sok érzelmi kettősséggel, bizonytalansággal, csalódással értetlenséggel, hiány érzettel is szembesíthetett. A hiány nemcsak érzelmi lehetett, hanem akár a figyelemé, koncentrációé is. 

A tervezésben, közlekedésben váratlanság, káosz, az ügymenetekben késések, elégedetlenségek és a valóság megkérdőjelezése normális folyamatok ilyenkor. 

A Merkúr a Halak 16. fokáról indul újra előre március 29-én. Jelenleg a Merkúr a Neptunusszal együttáll, amely kb. április 8-ig még érezteti zűrzavaros hatását, de fokozatosan feloldhatja a belső ellentmondásainkat és tisztulást hozhat.  

Fontos odafigyelni a kommunikációra: menekülés helyett ne féljünk meghallani és meglátni a valóságot! Elzárkózás helyett a tisztázó és őszinte beszélgetések segíthetnek kilépni a zavaros helyzetekből és érzésekből is. Hagyd, hogy a hullámok vigyenek előre!