Merkúr retrográd május 10-június 3.

2022.05.10

Az idei év második retrográd Merkúr szakasza jön. A Merkúr - a kommunikáció és kereskedelem bolygója tagnap "megállt" az Ikrek 4. fokán, és mától retrográd (hátráló) mozgásban folytatja június 4-ig a Bika 26. fokáig. Irányváltáskor felgyülemlenek az energiák, több lehet a nyugtalanság, a frusztráció, az idegesség. Nehézségek illetve bizonytalanságok lehetnek az internet elérésében, kommunikációban, alkalmazások használatában, kereskedelemben-szállítmányozásban és az élelmiszerellátásban - utóbbi a Bika rész.

A Merkúr irányváltása a figyelmet kívülről befelé irányítja, a Merkúr most "magában beszél", vagyis az elméd magaddal beszélget. Erősítsd meg pozitív gondolatokkal! Ne hagyd, hogy az elméd problémákat gyártson, mert azzal negatívitást teremtesz kívül-belül. Mivel a Merkúr visszafelé halad, visszajöhetnek régi helyzetek.

A retrográd bolygókban nagyszerű lehetősége rejlik, hogy át tudjuk fordítani a pszichénkben a dolgokat - jó irányba, pl. tisztázzuk a dolgokat, kikukázzuk a múlt rögzült válaszreakciót, tudatosabban oda figyelünk arra, hogy ne akarjunk mások lenni, mint akik vagyunk. A visszatérő helyzetek rákényszeríthetnek, hogy máshogy lássunk rá egyes életterületekre, emberekre. 

Ikrek és Szűz jegyűek fokozottabban érzékenyebbek lehetnek.

* * *

Ha még többet szeretnél megtudni a retrográd bolygókról, ajánlom a Retrográd Bolygók - Karma, látszat és valóság c. könyvemet: https://www.horoszkopelemzes.hu/p/hasznos-konyv/

vagy kezdj el tanulni asztrológiát! - május 21-től indítom 1+2 éves asztrológiai képzésemet. Részletek: https://www.horoszkopelemzes.hu/nyugati-asztrologia/