Miközben az új kezdetek felé tartunk, a felbomlás intenzív folyamatait tapasztaljuk (Szaturnusz előre indul a Halakban)

2023.11.05

A Szaturnusz hátráló mozgásában (06.17-11.05) lelassított, hogy erőt gyűjtsünk az újraszerveződéshez, belső regenerálódáshoz. Ahogy a múlt érzelmi ügyei az életünkben leülepedtek, és teherként nehezedtek a személyiségünkre, a lassulás hozzásegített a rétegek fellazításához, és a lelkünk leválasztotta mindazt, amire korábban túlzottan támaszkodott.

Egyre jobban láthatóvá válik az, ami a látható világ mögött elbújt, akár a saját lelki világunkra gondolunk, akár a külső világban zajló eseményekre. És bár a Halak jegye a káosz és a zűrzavar jegye, az élet fokozatosan egyszerűbbé válik, minél inkább sikerül feloldódásra lelni. Miközben az új kezdetek felé tartunk, a Kos jegyébe, még a felbomlás intenzív folyamatait tapasztaljuk.

A Halakban járó Szaturnusz a kötelékek felbomlását, feloldódását jelenti. Nemcsak fizikai értelemben, hanem a feszült állapotok, nyomasztó érzések, előítéletek vagy bizonytalan állapotok vagy az önmagunkról alkotott kép, világkép is feloldódást nyernek, amelyek jó mélyen el voltak zárva vagy rejtve magunk előtt. A végső felszabadulás jegye a Halak. Ha olyan valakivé váltunk, amik nem mi vagyunk, túlságosan azonosultunk egy szereppel, amik nem mi vagyunk, vagy egy csoporttal, hitrendszerrel, szabadítsd fel magad ez alól a teher alól! A szabadság felé vezető út első lépése mindig veszteségélménnyel jár, ezért félnek sokan megtenni Az elménkben összegyűlt félelemmel nemcsak nyomasztjuk és bekorlátozzuk magunkat, hanem túl is bonyolítjuk az életet. Az önfelszabadításhoz szükséges erő rejlik az irányt váltó és előre induló Szaturnusz jelképében. A 

Halak jegyben járó Szaturnusz időszaka kifejezetten kedvez a régi struktúrák felbomlásának és a mától már előre induló Szaturnusz pedig már az új struktúrák építésének. 

Az idő ciklikusságának megértése fontos alappilléré ennek az időszaknak és hogy jobban rá merjük bízni magunkat. Minden élőlény a Földön – de még a bolygók és csillagok is - az élet és a halál körforgásában vannak. Megszületünk, megöregszünk, meghalunk. Mindez a körforgás a Halak jegyében - vagy inkább hangulatában egy nap alatt is végbemehet, akár többször is, ezért is nehéz kiigazodni sok Halak hangsúlyos emberen, hogy éppen melyik fázisában van. Egyik pillanatban még a "világvége" hangulatában, a másik pillanatában pedig átcsap az ellenkezőjébe, és a világ hirtelen kitárul, és új lehetőségek nyílnak meg. Ezt az érzelmi hullámvasútat éljük most kollektívan is, benne magasságokkal és mélységekkel. A Szaturnusznak hála több benne a mélység és zuhanás. 

A lelki egyensúlyvesztés egyik alapvető forrása az ember életében a veszteségélmény, amelyen keresztül a lélek fájdalma gyógyul. A Halak első dekádjában a veszteség élmények dominálnak, miközben lelki síkon egy új világ formálódik, amihez az erőt gyűjtjük az elengedések által. A leválások, elválások, távolodások teszik egyszerűbbé az életet a Halak káoszában, miközben a Szaturnusz teret nyit egy nagyobb világba való belépéshez. Előtte azonban mindarról, ami már nem a mienk, nem a mi felügyeletünk vagy fennhatóságunk vagy karmánk alá tartozik, és nincs már vele dolgunk, azok leválnak. Gyász, gyógyulás, önfelszabadítás.

Végezetül két fontos tanács az előre induló Szaturnuszhoz: továbbra is nézzünk mindenki és minden mögé, hogy azok valódi személyiségét vagy valódi mélységeit is lássuk, mielőtt ítéletet mondunk, legyen az egy kapcsolat, egy kialakult helyzet vagy családtag, barát, ellenség, bárki, vagy egy spirituális tanfolyam, előadás, könyv stb. hogy a felesleges kellemetlenségeket elkerüljük. A másik, hogy ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy elterveztük, az a szokásosnál nagyobb stresszt okoz, és a túl sok stressz és szorongás egészségügyi problémákhoz vezethet. Ezért szánjunk egy kis időt a pihenésre, és távolodjunk el attól, ami zavar, és a szívünkre hangolódva találjuk meg a válaszokat. Nem az számít, hogy mi történik velünk, hanem az, hogy kezeljük a nehézségeket.

* * *

Ahonnan most a Szaturnusz előre indul, pontosan nyolc hónappal ezelőtt járt már, a Halak 0-1. fokán,  ehhez márciusig kell visszaemlékezni, és kb. december elejéig még a Halak első két foka közelében lesz. Aztátn begyorsul.  

Szaturnusz előre megy a Halakban: 2023.11.06.tól 2024.06.28-ig (Halak 19'25). 2025.05.25-én átlép rövid időre a Kosba, 4 hónapra, véglegesen 2026 februárjában lép és marad a Szaturnusz a Kos jegyében.