Pusztító napok - sok a tűz, a baleset, gubancos helyzetek (védikus)

2019.08.25

A védikus csillagállásokat figyelve egyértelműen látható a sok tűz, baleset, mivel a bolygók zöme tüzes jegyekben halad. A Ketu és a Szaturnusz együttállása a Nyilasban nagyon erős karmikus hatásokat jeleznek egész évre, amelyek a korábbi meggyőződéseink és igazságaink eredményeként hatnak most vissza. Jelenleg egzakt a hatásuk, 1 fokon belül állnak- rendkívül erőteljes.

Szaturnusz és Ketu

A Szaturnusz a materiális világot képviseli, amíg Ketu spirituális természete miatt a materiális világ ellen van. A hirtelen váratlan események, balesetek, veszteségek, elszigeteltség, elégedettség által megélt események (amik a Ketuhoz tartoznak) a világi ragaszkodásaink szükségszerű feladását eredményezik. A Ketu tüzes (marsikus) és váratlan hatású, a Szaturnuszhoz a szárazságot, a szilárdságot, a korlátozásokat, a szenvedést kapcsoljuk, és uralja a fákat, a mezőgazdaságot, az ásványkincseket stb. Hatásuk összeadódik a Nyilas jelében, amelynek eredményeképp jobban jelen van pl. a kapzsiság, a spirituális felhígulás és tisztulás, dugába dőlt tervek, leválások, elszigetelődések, az igazság meglátása stb.* 

Nap, Mars, Vénusz és Merkúr is tüzes jegyben

Szintén tüzes jegyben, az Oroszlán jegyében halad a Nap, a Mars, a Vénusz és a Merkúr. Ráadásul mind egy Ketu által uralt területen, a Maghában. (Az itt áthaladó bolygók felerősítik a Ketu jelenlegi helyzetét, amelyre szorosan hat a Szaturnusz.)

Bolygók gandantán - gubancos helyzetek

Amikor egy bolygó vizes jegyből tüzes jegybe lép (Rák 29. fok-Oroszlán 1.fokáiig tart.) gandanta pontnak hívjuk, ez egy karmikus csomópont, ahol sok a bizonytalanság és a zűrzavar, indulat. Augusztus 8-án a Mars,  15-16-án a Nap és Vénusz, 25-26-án a Merkúr haladt át a gandanta zónán. 

A Gandanta egy csomót képvisel magunkban, egy mély kérdést, amit megpróbálunk kibogózni. Amikor egy bolygó ezekbe a pozíciókba kerül, akkor bizonytalansággal, nehézséggel, traumatikus eseményekkel, belső harcokkal szembesülhetünk. Egyéni képletekben a titkos csomók kibogózása a traumák megértésével lehetségesek, és emelnek a következő szintre, egy új spirituális tudatosságra.

Oroszlán újhold (Védikus!)

Az újhold augusztus 30-án szintén az Oroszlán jegyében jön létre, Ketu területen, a Maghában. A Maghát az ősök tróntermeként szimbolizálják és a múlthoz kapcsolódik; jelentése hatalmas. Az újhold előtti napokban általában több a bizonytalanság, egy életszakasz lezárását és az új kezdeteket szimbolizálja. 

A Jupiter kivételével minden ősbolygó tüzes jegyben lesz újholdkor. A Nap elégeti az összes bolygót maga körül és a Marssal együtt halad szeptember közepéig. Ez feszültségeket és konfliktusokat jelez, az egót is növeli. Az Orosz-Kína konfliktus tovább gyűrűzhet (Trump aszcendense és Marsa is a Maghában áll.) Kis reményt adhat, hogy szeptember 1-jén az itt felsorolt bolygók elhagyják a Ketu uralta nakshatrát, enyhülhetnek a karmikus hatások, de maradnak tüzes jegyben. Az Oroszlán jegyét a Nap szeptember 17-én hagyja el.
(Ne feledd, ez egy védikus cikk! A védikus asztrológia sziderikus rendszert használ, a nyugati tropikust, amely nem veszi figyelembe a tavaszpont elmozdulását, ezért a nyugati kicsit "előrébb jár, ott már Szűz újholdunk lesz.)

*Mindig az egyéni képlet és tudatosság függvénye, kinek milyen hatásokat erősít fel az adott időszak. 

Kapcsolódó bejegyzések - Sok a tűz, sok a baleset, új szintek elérése (védikus)