Retrográd Vénusz az Oroszlánban

2023.07.23

Némileg különbséget kell tegyünk aközött, hogy egy bolygó a születésünk pillanatában már retrográd volt, és aközött, hogy az égen haladva éppen hátráló mozgásban van. Közös mindkettőben, hogy erőteljes fókuszt kap, van, akinél ez egész életen át tart, és van, akinél ez csak időszakos. 

A retrográd bolygók hatásait évek óta tanulmányozva úgy látom, hogy előző életből hozott egyensúlyból való nagyon erőteljes kibillenést jeleznek a retrográd bolygók egy születési képletben. Állandó lesz itt a fókusz, amely egész életen át jelen van. A Vénusz esetében a kapcsolatokra, a szeretetre és az anyagiakra kerül a fókusz. Mivel a Vénusz célja az egyensúlyteremtés, így itt duplán igaz lesz és erőteljes folyamat. (Illetve amelyik házat a Vénusz uralja és ahol elhelyezkedik a képletben.)

Retrográd bolygók sajátja, hogy látensen működnek

Egy retrográd bolygó, amikor hátráló mozgásba vált,  korábban már bejárta az ég azon szakaszát, amiről azt hitte, már maga mögött hagyott. Mivel látens hátráló mozgásról van szó, ténylegesen nem megy vissza, ezért működése közvetlenül nem érzékelhető, rejtve marad. Ez lehet egy tulajdonság, képesség vagy bármilyen egyéb dolog, amit felszínre kell hozni, fejleszteni kell, hogy az egyensúly helyreálljon. A felszínen lehet, hogy úgy tűnik, minden rendben van, de a felszín alatt a mélyben lappang valami, ami felfedezésre vár, ami a szenvedésünk, kudarcaink valódi forrása. Vénusz esetén az önszeretet  vagy az életöröm hiánya a leggyakoribb ok. Konzultációk során azok, amelyek az önismeretet veszik célba, a retrográd bolygókkal (pre- és post retrográd) tudok a leghatékonyabban dolgozni, mert a fejlődésünk, növekedésünk kulcsa rejlik bennük.

Ha van retrográd bolygónk, ha nincs, mindenki a hatása alá kerül, amikor egy bolygó retrográd mozgásban halad éppen. Sokan tartanak ezektől az időszakoktól, holott meglátásom szerint arról van csupán szó, hogy olyan kényszerhelyzetekben találhatjuk magunkat, amelyek felszínre hozzák azokat a tulajdonságainkat, amelyek rejtve voltak. Ezért nagyon könnyű kibillenni még a retrográd időszakot megelőző hetekben, az úgynevezett árnyékidőszakban, majd azt követő retrográd időszakban lehetőségünk van befelé fordulva mélyebb önvizsgálatot tartani, majd az előre indulását követően a múlt tapasztatainak felhasználásával  újjá alakítsuk életünket.

Miről szólhat a retrográd Vénusz az Oroszlán jegyében?

A Oroszlán jegyében láthatóvá és fontossá akarunk válni. Karakterünktől függően megnyilvánulhat kedvezően vagy kedvezőtlenül, hiszen egy tüzes, vágyakkal teli, alkotó, kreatív és dinamikus jegyről van szó, amely tele van büszkeséggel, hatalomvággyal és nem kevés nárcizmussal. Ezért érdemes a hatalommal és a gazdagsággal jól bánni. A Vénusz általánosságban a kapcsolatok bolygója, a szereteté, a szépségé, valamint a külső-belső értékeinkké. Alkotómunkára vagy önismeretre, családállításra, családterápiára kitűnő időszak, mivel  az apa, az ősök és a tekintélytéma is ide kapcsolódik.

Kapcsolatok újraértékelése, hátraarc

Az Oroszlán az élet élvezetének a jegye, ezért a Vénusz hátráló mozgása során újraértékelhetjük kapcsolatainkat, hogy azok mennyire kielégítőek, mennyi örömet találunk bennük, illetve górcső alá verhetjük a saját magunk felé irányuló szeretetet és fontosság érzetet. Az Oroszlán domináns, királyi jegy, így a nagyzolás, akaratosság vagy az uralni vágyás helyett több pozitív hatást érhetünk el nagylelkűséggel, nagyvonalúsággal, erényes viselkedéssel és őszinte nyíltsággal. Az örömre való képesség fejlesztésével és a valódi, igazi énünk kifejezésével egyensúlyba hozható bármilyen belső kibillenés.

Át kell égni az életen

A Vénusz július 20-tól megállt (stacioner), július 25-én megkezdi hátráló mozgását. Ne lepődjünk meg, ha bizonyos kapcsolatok most megtorpannak, visszavonulót fújnak, régi kapcsolatok újra előkerülnek, vagy esetleg elkezdünk kételkedni önmagunkban. Mivel ez egy tűz jel, át kell égni az életen, megélni az érzelmek teljes skáláját, boldogságot, szomorúságot, csalódást, gyönyört a szellem tisztitótűzén, amely egy magasabb és tisztább szellemi állapotba visz. Aki a nehézségeken átég, nagylelkűbbé tud válni, és megtanulja a másik ember útját jobban tisztelni és kevésbé fog negatívat gondolni róla.  

A Vénusz az Oroszlánban szeptember 4-én ismét stacioner lesz, majd előre indul szeptember 7-én az Oroszlán 12. fokáról. Az Oroszlán jegyét a Vénusz október 9-én hagyja el végleg. Legerősebben a Bika-Skorpió és az Oroszlán-Vízöntő tengely lehet érdekelt, illetve akiknek a Vénuszuk az Oroszlánban áll, vagy más fontos bolygója itt van. Részletesebb elemzéshez egyéni horoszkóp olvasásra van szükség.

Ha úgy érzed elakadtál, tanácsadásra itt tudsz jelentkezni.