Shani a Vízöntőben - Védikus

2023.01.16

A Szaturnusz a leglassabban mozgó bolygó, jegyváltása mindig fontos esemény, új energiákat aktivál. Két és fél év után január 17-én végleg elhagyja a Bak jegyét, és a Vízöntőben folytatja 2025 március 28-ig. A Vízöntő jegye a kommunikációról, hálózatépítésről és a barátokkal való társasági kapcsolatokról szól, valamint egy nagyobb cél érdekében tett erőfeszítésekről. A Vízöntő közösségi jegy, vélhetően még több ember érzi kötelességének megosztani vízióját másokkal. A jó szónokok ki fognak emelkedni a társadalomból, ugyanakkor nagy felelősség lesz rajtuk.

Shani (Szaturnusz) jegyváltásának talán az egyik legkedvezőbb hatása a tanulásra, oktatásra és a karrierre lehet, hiszen egy levegős bolygó egy levegős jegyben, mulatrikona jegyében könnyedebbé és elkötelezettebbé tehet mind a tanulás, mind a karrier iránt.

A Vízöntőben új energiákkal, kreatív eszközkkel kell dolgozni, a régi tudást, a régi energiákat már kevésnek vagy átlagosnak is érezhetjük. Az emberek tudata folyamatosan tágult. Például az internetre rengeteg tudásanyag kikerült, elérhetővé vált, ami annak a kedvező folyamatnak is részese lehet, hogy az emberek nem akarják maguknak megtartani azt a tudást, amit már a nagyközönség is be tud fogadni, hanem inkább inspirálnak a növekedésre. Sokkal önállóbbak lettünk a tanulásban, kinőttük a régi tanulási rendszereket, "isteneket", valamint jönnek az új energiák, az új felfogások, az új víziók.

A Vízöntő a haladást és fejlődést képviseli, kedvez a progresszív áramlatoknak, a progresszív gondolkodóknak és mindenféle társadalmi összefogásnak. Ott, ahol káosz van Shani (Szaturnusz szanszkrit neve) minden bizonnyal könyörtelenül fellép.

A Szaturnusz a Dhanishta nakshatrában (holdházban) jár, a név maga a gazdagságot vagy a pénzt mutatja, azaz a tudás és az anyagi javak felhalmozásán van itt a hangsúly. A gazdagság bármilyen értelemben megélhető, megnövelheti a spirituális erőfeszítéseket vagy a materiális vágyakat. A Vízöntő egy transzformációs pont a személyes életben. Másokért tett szolgálat és ha az erőforrásaidat másokért használod, visszaadod a társadalomért, belső gazdagságra teszel szert. 

Hozhat kedvező és kedvezőtlen eredményeket is. A Vízöntő Hold számára Shani Sade Sati időszakot jelenti, ez az időszak a legnagyobb kihívást jelentő szakasznak számít. Ellenben a Nyilas Holdnak véget ért a Sade sati időszaka.

Szaturnusz a Vízöntő jegyében a tudat felsőbb szintre lépését, gyakorlatibb tudást és mélyülést jelent. A belső ürességet is felszínre fogja hozni, ami a külső dolgok keresésével egyre nyomasztóbbá fog válni, mialatt Shani itt jár. 

Röviden összefoglalva az előttünk álló két évet: Shani mindig a helyes útra akar terelni, ha letértünk róla. Ezért találd meg a felsőbb éneddel a kapcsolatot, ha eddig nem találtad, merj különbözni és megtalálni a saját ritmusodat, ha eddig nem követted és merj barátokra lelni, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak! És ne feledd, a kapcsolatok a Vízöntő jegyében a kommunikáció által maradnak fenn!  

Németvölgyi-Nagy Renáta

Ha kedvet kaptál a védikus asztrológiához, január 23-án indítom el új kezdő csoportomat. Részletek >>>