Skorpió újhold és Mars előre indulása - bele kell állni a megújulásba

2020.11.14

A Mars célja - különösen a Kos jegyében haladva az, hogy határozottabbá váljunk céljainkban, képesek legyünk lépni egyet előre az életünkben. Egy igazán erőteljeset. Az tud igazán előre lépni ezekben az időkben, akik akarják a változást. Nem másoktól, hanem a maguk erejéből. A retrográd időszak leginkább önmagunkra helyezte a fókuszt, megváltoztatta a lendületünket, a motivációinkat és sokan olyan helyzetekbe ragadtak bele, amikről tudták, hogy nem jó, vagy nem visz már előbbre, de nem tudtak még tovább lépni. Az ilyen embereket a vágyaik még erősen kötötték a múlthoz, amik felülvizsgálatára kitűnő volt az elmúlt két és fél hónap. 

A Mars irányváltásban van, előre indul november 14-én, egyre erősebb lesz és energikusabb. Ez új határozott fordulatot jelezhet az életünkben. Ha eddig nem abba tettünk energiát, amik ténylegesen előbbre vittek vagy inspiráltak volna, vagy vitték az energiánkat, akkor nem érdemes tovább várni a csodára, nekünk kell vállalkozni, bátornak lenni, megragadni az irányítást, és megújulni és lépések tenni ennek érdekében. Egy jó cél motiválttá tesz és a megvalósításába tett energiák nagyon gyümölcsözőek lehetnek. Ne feledd, a Mars irányváltása arra erősít rá, ami felé elmozdulunk.

Fussunk neki még egyszer!

A marsikus energiáknak sajnos van egy kedvezőtlen oldala is, amely ugyanúgy felerősödhet, mint a pozitív, ez pedig a harc, a csatázás és az agresszió. Több lehet az indulat. A korábbi konfliktusok újra kiéleződhetnek a következő hetekben, a hozzáállásunkon múlik, hogyan zárjuk le véglegesen. A Mars még nagyon lassú, kell egy-két hét, mire lendületbe jön. Fontos, hogy ha részesei voltunk bármilyen konfliktusnak, értsük meg a régi viselkedési módunkat, és igyekezzünk máshogy képviselni benne magunkat. Ha nem hallottuk meg, hogy a másik mit szeretne, mert csak a saját céljainkra összpontosítottunk, akkor ezt lássuk be, ha pedig nem voltunk elég határozottak, hogy bele álljunk abba, amit igazán szeretnénk, meg kell tenni. Bele kell állni. Bele kell állni a megújulásba. 

Szilárdítsd meg a céljaidat!

A Mars másik jegye, amit ural a Skorpió, és ez a Mars "sötétebb" és misztikusabb oldala. A november 15-i Skorpió újhold magába foglal minden szélsőséget, jót és rosszat, ellenállást és megújulást. Bármi is legyen az, a hozzáállásunk döntő, mert a Skorpió a dolgok megszilárdításában segít, ezért is fontos most a cél és a szándék, hogy az mire irányul. Azaz, miben szilárdítjuk meg magunkat. Pl. önbecsülésben? A Merkúr is már visszatért a Skorpió jegyébe, így az új ötletek, megérzések, kutató munkák megszilárdítását is segíti ez az időszak. 

A Kos, Skorpió érdekeltségűek kifejezetten ki vannak téve a megújulási folyamatok szükségességének. A Rákok pedig leginkább a nyílt konfliktus-kezelésének megértésében és fejlődésében érdekeltek a leginkább. Az itt leírtak csak általános tendenciák, pontosabbat a személyes születési horoszkópból lehet értelmezni egyéni konzultációval.