Szaturnusz a Halakban - március a fordulópontok hónapja

2023.03.06

Napok óta érezhető, hogy van valami a levegőben, a változást hozó új energiák már itt vannak, de hogy mi ez pontosan, épp annyira megfoghatatlan, mint a Halak jegye, ahová a Szaturnusz ma belép. A mentális hullámzás része a Halak jegyének, hol az emelkedettség állapotában, hol pedig a mentális nyomottság érzéseibe kerülhetünk. Tartós vendég lesz itt a Szaturnusz, közel három évig lesz a Halak jegyében, de idén csak a Halak első harmadát érinti, így akinek itt állnak bolygói, különösen érintettek lesznek.

A Halak jegyét a spiritualitás jegyének is szokták nevezni, ezért amikor a Szaturnusz ide látogat, a spirituális törvények valódi működésével az is megismerkedik, aki eddig hallani sem akart a létezéséről és az is, aki spirituális szerepben szívesen láttatta magát. Ebben a jegyben a spirituális egóval is szembe kell nézni, mint ahogyan a káros szenvedélyekkel is, amelyekről le kell válni. Akik a felelősség és a valóság, korlátok elől valamilyen módon menekültek, az így szőtt hálójuk csapdájába kerülhetnek. A Szaturnusz a Halakban elhúzza a függönyt saját énünk elől, hogy hozzáférjünk a belső igazsághoz, összekapcsoljon igaz természetünkkel. Ellenkező esetben elvág valódi esszenciánktól és az elszigeteltséget vagy a magányt tapasztaljuk. 

A lelki egészségünk és az életerő fenntartása mindennél fontosabbá fog válni. A Halak jegy befolyásolhatósága veszélyeket rejt magában, ezért fontos, hogy az én fátyla mögé benézzünk, és átlássunk a saját félelmeinken alapuló gondolkodáson, amelyek bekorlátoznak minket – esősorban pénzügyileg. 

A Halak jegye az utolsó jegye az állatövnek, az új kezdetek előtti állomás, a leválások jegye, kiderülnek az igazságok, felszínre kerülnek a titkok.

A Szaturnusz jegyváltását a mostani Szűz-Halak tengelyen létrejövő telihold megszenteli, tudatosíthatja az előttünk álló közel három év szaturnuszi leckéit, amik arról szólnak, hogy mennyire tudunk az élet áramlásával, folytonosságával, az élet forrásával kapcsolatban maradni és alkalmazkodni a változásokhoz.

A március hónapra esnek az év legintenzívebb fordulópontjai. Nemcsak a Szaturnusz jegyváltása esik erre az időszakra, hanem a Plútó is napokon belül jegyet vált, illetve a Mars nyolc hónap után elhagyja az Ikrek jegyét. Érdemes ilyenkor nem kapkodni, sok a bizonytalanság, a nagyobb döntésekkel várni és ráhangolódni a változásokra. 

Szaturnusz a Halakban: 2023. 03. 07 - 2026.február 14.

Az előrejelzéseket nem lehet általánosítani, a pontos értelmezés mindig attól függ, hogy felismerjük-e az ide vonatkozó tényezőket és a spirituális törvények működését, melyek mind az emberre, mind az univerzumra hatással vannak. Amennyiben szeretnél részt venni egy egyéni sors-és önismereti beszélgetésen, ennek részleteit itt találod.