Aki a Dunába vizet hord... 1.rész Szaturnusz retrográd a Halakban (2024.06.29-11.15)

2024.06.27

A Szaturnusz irányváltásai, jegyváltásai mindig nagyon fontos tranzitok, hatalmas energiaváltást jeleznek globálisan is és egyéni szinteken is. A retrográd azt jelenti, hogy a bolygó eredeti szándéka szerint visszafelé mozog, de ez csak egy látszólagos mozgás, a valóságban nem történik ilyen. Szimbolikusan "megtorpan", és ami nem tud tovább mozdulni már előre, vagy megakadt, az új irányt veszt valamilyen módon. Remek lehetőség az előttünk álló négy és fél hónap, hogy a hatékonyágunkat növeljük. 

Aki úgy érzi, hogy a "Dunába hord vizet", vagy a "Dunában keres vizet", vagyis elpazarolja az idejét, a pénzét, vagy a munkája hiábavaló, annak érdemes lassítania és megvizsgálni az ide vezető okokat, újratervezni, és hozzáállást változtatni.

A Halakban járó Szaturnusz két fontos dolgot ötvöz egyszerre: az egyik az Illúzió, a másik a valóság, vagyis az előttünk álló nyári és az őszi szezon próbára teszi a terveket, üzleti kapcsolatokat, hogy azok mennyire reálisak, mennyire megalapozottak, lehet-e hosszú távon rájuk építkezni? Vissza kell menni tehát kideríteni, hogy az eddigi célok fenntarthatóak-e a meglévő struktúrában, rendszerekben, hasznosak-e egyáltalán és összhangban vannak-e saját hosszútávú céljainkkal. Az összevisszaság és a légvárépítés a Halak legproblémásabb területe, ezért ahol a Halak jegye található a születési horoszkópban, ott nemcsak a kényszerek feloldására lehet szükség, hanem a tisztánlátásra, ezeken túl is látni. Van egy mondás amit szerintem mindenki ismer, és a jelenleg zajló kollektív áramlatokra is igaz és megszívlelendő: "Ne nézzenek (Pali)madárnak". 

Fut egy rendkívül népszerű sorozat a Netflixen, a Bridgerton, aminek megnéztem a 3. évadát is, és annyira jó tipikus szaturnuszi irányváltások vannak benne, hogy eldöntöttem, egyet kiemelek majd, szemléltetve, mi történhet egy retrográd szaturnuszi irányváltásnál. A következő posztom erről fog szólni. Előre szólok, spoiler veszély hamarosan! Retrográd Szaturnusz 2. rész.

* * *

Újra van egyéni konzultációra lehetőség! Jelentkezés kizárólag itt a weboldalon keresztül.

Újra! Szinasztria modul 2024.06.29-november 30 között, minden második szombaton, délelőtt, összesen 12 alkalom. Részletekért írj reni.nagy@gmail.com címre.