Merülnek az aksik, törnek a tányérok - Szaturnusz-Uránusz kvadrát

2021.02.17

Nálam tányér most nem tört - az csak a szomszédban hétvégén. Ellenben a telefonom napok óta gyorsabban merül mint ahogy feltölt. Ez jól szimbolizál most engem: gyorsabban merülök, mint töltődőm. Van más is, akinek meg az akkumulátor visszajelzője gyulladt ki ma a műszerfalon. Elgondolkodtam ezeken. Régebben sokat foglalkoztam az autós analógiákkal, volt idő, amikor a tanácsadásokat azzal kezdtem, hogy megkérdeztem, milyen problémái vannak az autójával, és csodálkoztak, hogy honnan tudom, hogy vannak. Látó ugyan nem vagyok, ellenben az autó akaratlanul is hozzánk tartozik, egyes szám első személyben beszélünk róla (vezetek, parkolok), így ha azzal történik valami, az mindig rólunk szól. És akinek gondja van, az nemcsak az asztrológushoz megy, hanem annak az autója is jelez. Idővel, így rengeteg infóhoz jutottam, elő is vettem hát a jegyzetemet az akkumulátorról:

Az idegrendszer túlterheltségét vagy ingerszegény állapotokat jelez. Túl sok az inger, az érzelmi sokk, van egy esemény, amit nem tud az illető elhelyezni, vagy olyan esemény, amely felett nincs kontrollja. Egy múltbeli állapot lezárására utal, amelyre nincs megfelelő válaszreakció, nincs még meg hozzá az új egyéniség.

Azt hiszem az akkumulátoros példa tökéltesen jól leírja a mostani időszakot. Az idei évet jelentősen meghatározó bolygó-konstellációja a Szaturnusz-Uránusz kvadrát ma elérte a csúcspontját, szakszóval egzakt. Az elmúlt hetek folyamatos feszültsége most kulminál. Kitör, kirobban, elszakadásokat, oldásokat hozhat. Ez a konstelláció egy út végét jelzi, egy életszakasz befejezését azoknak az embereknek, akiknek a horoszkópjában a személyes bolygók valamelyike vagy tengely a Vízöntő, Oroszlán, Bika, Skorpió jegyek 7-11 foka között találhatók.* Kapcsolatok, amiknek lejárt a rendeltetési ideje - ezek lehetnek munkahelyiek, családi jellegűek is, olyanok, amikben elfáradtunk, vagy már nem okoz örömet, túlzott függőséget jelent. Hiába az erőlködés, ami nem megy már tovább, az itt nem fog tovább menni.

Ha meg szeretnél szabadulni valamitől - ami nagyobb valószínűséggel inkább kényszer, mint kívánság -, és akadályozza a fejlődést, most van itt az ideje. Legközelebb június 14-én ismétlődik meg újra ez a jelentős bolygótalálkozás, akkor a Merkúr szintén hátráló mozgásban lesz, mint most, csak az Ikrekben. A retrográd Merkúr a Vízöntőben (február 21-ig) tovább erősítheti a múltból ismétlődő gondolati sémákat, kételyeket, negatív reakció mintákat, amikbe beleragadtunk. Segíthetnek a légzőgyakorlatok, a meditációk, a tisztázó beszélgetések, nézőpontváltások és a séták a friss levegőn.  

Akik nem érintettek, azok nagyobb valószínűséggel feltöltött aksival élvezik a mindennapok kihívásait, a felszabadultság és a szabadság örömét.

*Pontos előrejelzést csak az egyéni horoszkóp teljes kiértékelése alapján lehetséges, az itt leírtak általános érvényűek. Egyéni konzultáció lehetősége itt.