Tévhit, hogy a retrográd bolygók rosszak

2020.07.01

Ha meghalljuk, hogy egy bolygó retrográd, lassan úgy félünk tőle, mint a tűztől, amit el akarunk kerülni. Az idei évben igen jó a felhozatal a retrográd bolygókból, hiszen jelenleg öt bolygó halad visszafelé (Szaturnusz, Jupiter, Plútó, Neptunusz, Merkúr), és szeptembertől a Mars is. A napokban a Vénusz befejezte hátráló mozgását, egyenes irányban halad - ugyanakkor még ismerős terepen, ahol már korábban járt (április 9-július 28.), tehát, ha az akkor ingoványos volt, most is az lesz, vagyis nincs (még) új a nap alatt, csak azért, mert előre megy a bolygó, de valami változhat mégis. Erről a "mégis"-ről szól ez a cikk. Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy valójában a retrográdság nem problémát jelent, hanem a problémák felfedezését.

Ha az rossz, hogy szembesülj egy problémával, akkor valóban rossznak fogod tartani ezeket az időszakokat, sőt, minden bizonnyal, magát az asztrológiát is, mivel egy olyan égi "gépezet", amely segíthet a problémák feltárásában.

A retrográd bolygó lehetőséget ad arra, hogy nézz a múltba, és lásd meg a döntéseidet, amiket a kapcsolataidban, a pénzügyeidben, a boldogságod - vagy a biztonságod érdekében hoztál. A Vénusz célja az egyensúly és a stabilitás, és amikor  retrográd, a Vénusz jellegű problémák visszaköszönhetnek a múltból, mint például a ragaszkodás, a bizalomra épülő kapcsolatok blokkja, a pénzzel fenntartott szeretet, vagy az önbecsülés hiánya stb. A retrográd hatás mindenkinél egyedi módon, egyedi élethelyzetekben tükröződhet vissza, pl. család, munka,  nem csak a párkapcsolatban. Hogy hol hat, ez függ az aszcendensedtől is. A Vénusz a kapcsolatok általános jelölője, ezért a kapcsolatokban rejlő egyensúlytalanságokat is megpiszkálja. A vénuszi aszcendenseket - Mérleg (kapcsolatfüggés), Bika (biztonság, pénz) különösen. 

Azt hittem, ha előre indul a Vénusz, jobb lesz minden, e helyett még frusztráltabb lettem.

A Vénusz háromszor áthalad a horoszkóp egy adott pontján - oda-vissza-oda, és attól függően, hogy milyen élmény váltódott ki első áthaladáskor, visszatérve, a többi áthaladás is hasonlót fog hozni. Ha pozitív volt, pozitív élmények ismétlődnek, ha kellemetlen, akkor amikor ismét előre indul a bolygó, ne várj csodákat! Neked kell változnod, hogy pozitívba fordulhass.

Visszatért az exem, de semmit sem haladtunk előre.

Gyakori jelenség r Vénusznál, amikor az ex-partnerek újra felbukkannak. Miért? Mert a mélyben még mindig van valami szunnyadó probléma, ami arra vár, hogy rendeződjön érzelmi szinten is. Pl. lehet, hogy még nem sikerült megbocsájtani neki amit tett, vagy ismét jó lennél arra, hogy ne érezze magát egyedül, vagy volt valami, ami jó volt veled, pl. szex stb.  és persze ez lehet vica versa is. 

Másik általános jelenség, hogy az emberek megházasodnak, és amikor retrográdba fordul a Vénusz el akarnak válni. Miért? Mert a retrográd energiák arra kényszerítenek, hogy nézz vissza, és nézd meg a döntéseid helyességét. Pl. féltél az egyedülléttől, és ezért köteleződtél el? Biztonságra, luxusra vágytál nem szerelemre stb.? 

A változás maga a jövő - és a retrográd már nagyon vágyik arra, hogy ne visszafelé kelljen haladnia, de amíg egy adott problémával nem tudunk szembesülni - csak hátat fordítani neki, addig újra és újra felbukkan, és ismétli önmagát, mindaddig, amíg nem sikerül a valódi érzéseinket felfedezni. Mindaddig, amíg ellenállunk az érzéseknek, ellenállunk a változásnak is, és addig nem tudjuk megtenni azt a bizonyos  első lépést a helyes irányba és a vágyott boldogság felé. 

Ha érdekel, hogy a többi retrográd bolygó mit jelenthet, ajánlom a Retrográd bolygók - karma, látszat, valóság c. könyvemet illetve, ha szeretnéd jobban megérteni, új online mini tanfolyamot indítok kezdőknek július 13-17 között délelőtt (5x120p), haladóknak gyakorlati megértést július 23-24. délelőtt (2x120p) a retrográd bolygók témában. Ha érdekel valamelyik lehetőség, kérlek jelentkezz itt.
Egyéni konzultációra jelentkezés részleteit a TANÁCSADÁS menüpontnál találod.