Új, érdekes emberekkel való találkozást remélhetünk az Uránusztól

2021.01.18

Főszerepben az Uránusz, a Jupiter és a Mars. Azért az összes többi bolygó szerepe sem elhanyagolható, hiszen mind szinte egy rakáson a Bakban és a Vízöntőben. Mindez jelzi azt, hogy most minden energia nagyjából egy helyre összpontosul, ami leterhelheti- illetve beszűkítheti a tudatunkat. A Hold ma átlépett a Kosba, így ez hoz egy kis frissítőt az elmúlt 2-3 nap Halak kábulatából. 

Uránusz előre indult - felélénkíti az életet

Az izgalmakért és a változásért felelős Uránusz nagyon aktív - egyrészt a hétvégén befejezte hátráló mozgását és előre indult a Bikában (augusztusig meg sem áll), másrészt a Marssal és a Jupiterrel került szoros kapcsolatba, amely együttesen felélénkíti az életet. 

Mi köze egy zen szerzetesnek egy motivációs guruhoz?

Normál esetben semmi. Azonban új, érdekes emberekkel való találkozásokat remélhetünk az Uránusztól. A Jupiterről  a tanítók, mesterek és a bölcs emberek jutnak azonnal eszembe, na és egy érdekes facebook post, ahol egy zen szerzetes, tanító (Chong An Sunim - nagy kedvencem) interjút ad Szabó Péter motivációs média személyiségnek ma este 6-kor. Kb. ezt jelenti ez a mostani konstelláció (JU-UR/MA). A Mars jelképezi a motivációt, így a nem hagyományos megközelítéseket képviselő uránuszi energiákkal találkozik a Mars, amelyek segíthetnek új szélesebb körben látni a jövőt (Jupiter-Uránusz). A Jupiter, a Guru a Vízöntő jegyében haladva "kilépett" a hagyományos közegéből, - nem megszakítva a hagyományt, csak halad a korral, mert szükség van egy új modernebb felfogásra és kapcsolódásokra.

Segíthet felrázni, de nem érdemes elsietni a lehetőségeket

A Jupiter-Uránusz kvadrát - amely egyszer jön most létre, ha rövid időre is, de segíthet felrázni az embereket. Jupiter (hit, tudás) terjedni szeretne, minél tágabb körbe eljutni, amíg az Uránusz a hagyományokkal való szakítást, az újat és a jövőt szimbolizálja. A kvadrát esetén bármennyire is érezzük azt, hogy itt a idő a változásra, nem szabad elsietni a lehetőségeket, szükség van türelemre, hogy tartós eredmények születhessenek az ötletekből, elhatározásokból. A Jupiter hajlamos többet ígérni, mint amit ténylegesen elbír, ezért a jupiteri lelkesedés (pl. tanulásba kezdek) a kipurcanáshoz vezethet, ha nem elég átgondolt és nem vesszük figyelembe a realitásokat is. Ezért tanácsos nem azonnal fejest ugrani a kínálkozó lehetőségekbe, ötletekbe, ha hosszabb távra gondolkodunk. A távoli és nagyszabású célok megvalósításához szorgalom és kitartás is kell. Nos sem a Jupiter, sem a Mars, sem az Uránusz nem a kitartásáról híres, azonban fix jegyekben azért ez mégsem reménytelen. Ettől függetlenül nem érdemes elsietni a lehetőségeket, nehogy aztán kidobott pénz legyen belőle.

A mostani helyzet a toleranciára és a bölcsességre tanít 

Fogy a türelem és sokan megelégelik a bezártságot, a magatehetetlenséget, a mit szabad, mit nem szabad helyzeteket, amiből szabadulni, kitörni akarnak. Fontos a kimozdulás úgy, hogy találjunk egy magasabb rendű célt, ami felé ténylegesen elmozdulhatunk. Rendkívül inspiratív időszak lehet. A mostani helyzet a toleranciára és a bölcsességre tanít, mintsem a lázadásra. Semmiképp se az Uránuszt vagy a bolygókat okoljuk, ha zavaros, kaotikus helyzetben vagy kellemetlen külső körülményekben találjuk magunkat. A bolygók jelzik csupán azt, hogy megérett az idő a változásra; az átélt szituációk kényszeríthetnek arra, hogy megértsük a bennünk zajló folyamatokat, történéseket, a belső világunkat, még ha azok kellemetlenek is. 

Készülj, a Merkúr már tervezi a fordulást - tervezz te is!

A Merkúr elérte az árnyékzónáját (január végén fordul visszafelé a Vízöntőben), ami azt jelenti, hogy ide vissza fog térni a retrográd időszaka alatt, ezért az innentől felmerülő helyzetekre érdemes odafigyelni, mert ezek olyan dolgok lesznek, amelyekkel több időt kell eltöltenünk. Tervezésre kiváló időszak.