Mérleg telihold - Cél az egyensúlyteremtés megfelelések nélkül

2019.04.18

Érzelmi instabilitás 

Statisztikailag a Mérleg telihold után a Skorpió teliholdnak kellene jönne, de mivel a Mérleg 0. fokán volt a legutóbbi telihold március 21-én most pedig a Mérleg 29. fokára esik, így duplázhatunk a Mérleg energiáiból. A Mérleg célja az egyensúlyteremtés. A telihold "megpiszkálja", mennyire vagyunk érzelmileg stabilak. A kapcsolataink által nyerhető érzelmi stabilitást helyezi fókuszba a Mérleg telihold. Azt, hogy kit mennyire billent ki, függ attól is hogy ki milyen karmikus örökségeket hozott szüleitől. 

Fent -lent, érzelmi hullámvasút

A Szaturnusz-Plútó kvadrátja a teliholdra nem csak megzavarhatja a harmóniánkat, hanem felkavaró erejű, a múltból jó mélyről feltörő elnyomott érzésekkel szembesíthet, azokkal,  amelyek még kötnek minket. Érzelmi hullámvasút, amit nem mi irányítunk, hanem mintha egy megmagyarázhatatlan erő, a sors, ami felett nincs hatalmunk. Ez a plútói hatás. Egyszer nagyon fent, aztán meg nagyon lent. A fizikai tünetek, problémák is felerősödhetnek teliholdkor a feszültség miatt.

Cél a kapcsolódás - szerepekből kijönni 

A Mérleg telihold célja a kapcsolódás. Kapcsolódás a másik felünkhöz, a bizonytalanabbhoz, a "nem egyenrangúhoz. Ha nem érezzük magunkat másokkal egyenrangúnak, akkor a valamilyen szerepnek való megfelelés túl sokat követel tőlünk. A telihold ráébreszthet és tudatosíthat ezekre a szerepekre, amitől ideje megválnunk. A társkapcsolatokban - vagy bármilyen kapcsolatban is az egyenrangúság kérdése jelenik most meg és boríthatnak- illetve szakadhatnak meg emiatt  kapcsolatok. 

Társkapcsolatok fontossága

Holnap 13 órakor  válik pontosság a Mérleg telihold.
A telihold sajátja, hogy rávilágít az elnyomott érzésekre, lelki szükségletekre, a hiányra. A társkapcsolatok témája ilyenkor a legerőteljesebb, illetve az, hogy mennyire tudod önmagadat adni egy kapcsolatban? Felszínre hozza a szükségletek összehangolásának illetve összeférhetetlenségének problémáját azon a területen ahol a horoszkópodban a Mérleg területe található. (Pl. X.ház karrier, hivatás, 11- ház barátság stb.)

A telihold segíti az elengedést. Érdemes ilyenkor befelé figyelni. A Mérleg telihold rávilágíthat arra, hogy hogyan tudjuk kifejezni az értékeinket, értékességünket, hogy kinek akarjunk megfelelni? Mi az a rész, amit feladtunk magunkból korábban? 

Nap a Bikában

A Nap a Bikába lép nem sokkal a telihold után (április 19. 13 órakor) egy órával, ahol találkozik az Uránusszal, amely hozza az új energiákat, a változást, kirobbanthat a megrekedt helyzetekből. Értékrend váltást hoz. Stabilitást egyelőre még ne várjunk. Menni kell az új fele. 


Akiknek hangsúlyos a horoszkópjában a Mérleg jegy (pl. Nap, Hold, tengelyek, holdcsomók stb.) azok erőteljesebben érzik a telihold feszült hatását.

A Mérleg teliholdról korábban már itt írtam. Ha szeretnél feliratkozni a hírlevélre,  értesítéseket kapni a legfrissebb bejegyzésről, a nyitóoldalon tudsz.