A csalók nem árulnak mást, mint reményt – Merkúr/Neptunusz kvadrát

2021.05.28

Az én reményem egy csodaszép tó partján nem volt más, mint hogy korgó hasamat megtöltsem egy késői ebéddel. Elsétáltunk a teraszok mellett, majd be is ültünk oda, amit a megérzés súgott. "Ez a hely jó lesz, többen is esznek, itt akkor valamit jól csinálhatnak." Kedves pincérek, kellemes hely, gourmet ételek. Minden idilli (Neptunusz). Aztán az étlapot megvizsgálva egyetlen olyan ételt találtam, amit a vegán étrendenbe be tudtam illeszteni ötezer forintért. A racionális eszem azonnal tiltakozott, hogy ennyiért ne. Átmentünk egy másik helyre, ahol igazából senki sem volt, de a fiatal eladó lány készséggel segített az ételválasztásban: "Az én kedvencem is ez, tele van gazdagon friss zöldségekkel és három perc alatt kész." A korgó üres gyomrom megtelt várakozó boldog reményekkel. Aztán három perc sokszorosát kivárva megjött a tál rizs, amiben elbújva egy-két színes foszlány jelképezte a zöldségek lehetséges helyét, bár térbeli megnyilvánulásai hiányoztak. Azt mondják egyél színesen, és az elképzelt színekben pompázó tál csupán reménykeltő hamis szavakká változott 3000 forintért. Igen, csalódás volt, sótlan is volt, és utána még a gyomrom is egész nap emésztette... de ha őszinte vagyok, emlékszem arra a gondolatra, amivel ide érkeztem. hogy nekem egy tál rizs is most elég. Miért is vágytam akkor többre? A valóság ha ütközik a vágyakkal, abból ilyesmi lesz. Önbecsapás.

A Neptunusz az illúziók, a megtévesztés bolygója, amely a Merkúrral (beszéd, kereskedelem, racionalitás) áll kvadrátban még hetekig. A Neptunusz-Merkúr kombináció a szándékos - vagy akaratlan megtévesztés, félrevezetés időszakát jelzik, tipikusan a marketing tevékenységek fényszöge, ahol bármit el lehet adni kellő kreativitással és jó kommunikációval. Az emberek reményeket vesznek, reményeket adnak egy boldogabb, szebb és egészségesebb életért, amely még mindig a legcsábítóbb üzlet.

Légy ennek a hatásnak a tudatában most különösen, és maradj kapcsolatban a való világgal. A valóság nem az aminek hinni szeretnénk. Amihez nincs közöd, oda ne vonódj be, maradj tiszta és törekedj a tényszerűségre és az őszinteségre. Inspirációkban, ötletekben, írásban nagyon gazdag időszak a június.

A Merkúr már lelassult, nem mozdul az Ikrek 24. fokáról, innen indul visszafelé május 30-án. A neptunuszi ködösítő hatás végig kísérni fogja útját június hónapban is, ahogyan már májusban is kaphattunk belőle ízelítőt és a fenti gondolatsorok sem esnek távol tőle. Június 10-én a retrográd Merkúr együttállásba kerül az újholddal, ami egyben napfogyatkozás is. A kommunikáció, az információ áramlás, közlekedés nehézzé válhat, víz problémák, feszült állások. Erről részletesebben később írok.

A hátráló (retrográd) bolygók hatásainak megértéséről a Retrográd bolygók - karma, látszat és valóság c. könyvemben írok részletesen, amit itt érhetsz el.

Az itt leírtak általános tendenciákat jeleznek, az előttünk álló időszak mindenkinél egyedi tapasztalásokat hoz,  a személyes horoszkóp elemzése alapján lehet további részleteket megismerni.