Merkúr retrográd - júniusi előzetes

2021.05.30

A júniusi markáns bolygóállások* az év egyik legjelentősebb fordulópontját jelzik, amely áttöréseket, felemelkedést de bukást is hozhatnak. A Merkúr mától irányt vált, három hétig hátráló mozgásban lesz, amely mozgás látszólagos, csak a Földről nézve tűnik annak. Ám Földközelsége lehetőséget ad arra, hogy azokkal az ügyekkel is foglalkozzunk, amikre korábban nem volt időnk. Az Ikrekben lévő Merkúrnál általában mindenkinek van mondanivalója, a kíváncsiság és a tudás iránti vágy megnő és ötletekben rendkívül termékeny időszakot jelez. Hátráló irányba fordulása miatt hat héttel tovább marad, mint szokott egy jegyben (május 4 -től július 11-ig). Amikor egy bolygó tovább időzik, annak mindig oka van. Méghozzá jó oka van, hiszen a dolgok irányának megváltoztatása a feladata.  Aminek vagy akinek mennie kell az megy, és akinek vagy aminek jönnie az jön.

A retrográd Merkúr kiemelt szerepben van, mivel uralja és csatlakozik a június 10-i újholdhoz, ami egy napfogyatkozás lesz az Ikrek 19-20. fokán. A napfogyatkozások a legerősebb transzformatív és drámai hatásokat képviselik és ilyenkor a rejtett állapotok váratlanul a felszínre törnek. A retrográd Merkúrnál (május 30-június 24.) szintén kikivánkozik mindaz, ami el volt nyomva, el volt rejtve, ami kedvezőtlen, a hatások így összeadódnak. 

Ez a hónap rendkívül erős karmikus időszak, aminek leckéje, hogy az igazságot ne a szavakban keressük, ne a beszédben, hanem lássuk meg abban a tiszta formájában, ahogyan elénk tárul. És Pont. Nem szabad túlmagyarázni. A hazugságokat a retrográd Merkúr állíthatja meg, hiszen a mélységek felé fordít, a hamistól, az illúzióktól pedig el. Nagyon sok mindent el lehet még mondani a retrográd Merkúr időszakáról - ezekről részletesebben a Retrográd bolygók - karma, látszat, valóság c. könyvemben írok.

Számítsunk lemondásokra, találkozók elhalasztására, késésekre, félreértésekre, pletykákra, hírverésekre, internet problémákra és mentsük a dokumentumokat! Legyünk rugalmasak, mert bármi változhat. Az átgondoltsághoz, a nagy döntésekhez most időre és őszinteségre van szükség. Ne siettessük a dolgokat, nehogy aztán a Merkúr tévedjen, és a Neptunusznak kelljen falaznia. A nem megfelelő tervezés, felületesség veszteségekhez vezet - erre int a retrográd Merkúr, illetve arra, hogy szükségszerű kimondani a dolgokat ahhoz, hogy azok megváltozhassanak. Nagyon sok értékes felismerést hozhat a retrográd Merkúr.

* Az újhold körüli napokban pontosodik be a Mars-Plútó szembenállás, valamint a Szaturnusz-Uránusz kvadrát is, amely az év fő eseményeit is uralja. Nagyfeszültségű robbanást, indulatokat jeleznek a júniusi bolygóállások. A napfogyatkozás után a Jupiter  június 20-án, a Neptunusz 26-án vált retrográd irányt. A Merkúr-Neptunusz kvadrát pedig szinte egész hónapban fenn áll.