Coffee time - Hat retrográd bolygó 

2020.06.23

Ma a Neptunusz is retrográd mozgásra váltott, így összesen hat bolygó halad visszafelé (Szaturnusz szeptember végéig, Jupiter szeptember 13-ig, Vénusz június 26-ig, Merkúr július 13-ig, Plútó október 5-ig, Neptunusz november végéig. Nagyon ritka, amikor egyidejűleg ilyen sok bolygó halad visszafelé. Nem sokáig marad ez a felállás, mivel a Vénusz június 26-án újra előre indul, de ezt követően még július 12-ig marad az öt retrográd bolygó, amikortól a Merkúr ismét előre indul majd a Rák jegyében.

A bolygók irányváltásakor gyakran tapasztalunk meg intenzív és elkerülhetetlen eseményeket és a még feloldatlan konfliktusok hirtelen napvilágra kerülnek. (Ezt akkor tapasztaljuk leginkább, ha a retrográd tranzit érinti valamely születési bolygónkat, főleg, ha az is retrográd.)

Aminek korábban ellenálltunk, arra most nyitottá válhatunk   

A Neptunusz esetében a valóság és a látszat közötti határok lecsökkennek, eltűnnek, és aminek nem voltunk a tudatában, azok elkezdenek szépen beszivárogni. Tulajdonképpen minden retrográd időszak felnyit egy olyan ajtót, aminek korábban ellenálltunk és amit rejtett, azt még nem tudtuk integrálni. Viszont most lehetőségünk nyílik az egybeolvasztásra. Ilyenkor a már tarthatatlan feszült helyzetekből való felszabadulást sokszor a szomorúság váltja fel. Ez normális. Fontos, hogy nyitottá váljunk most a fejlődésre, és azokra az alternatívákra is, amelyeket korábban elképzelni sem tudtunk.

Rengeteg felismerést és megoldásokat hozhatnak ezek az időszakok. Cél, a nézőpontváltás és az újraorientálódás, lassulás. Természetesen mindenki életében egyedi események és tapasztalások vannak, amelyeket a saját születési képlete tartalmaz.

Ha érdekel, hogy a többi retrográd bolygó mit jelenthet, ajánlom a Retrográd bolygók - karma, látszat, valóság c. könyvemet illetve, ha szeretnéd jobban megérteni, új online mini tanfolyamot indítok kezdőknek július 13-17 között délelőtt (5x120p), haladóknak gyakorlati megértést július 23-24. délelőtt (2x120p) a retrográd bolygók témában. Ha érdekel valamelyik lehetőség, kérlek jelentkezz itt.