A bolygók párba rendeződtek- a Merkúr is egyenesbe fordult

2022.02.05

"Romeltakarítás" - röviden így tudnám megfogalmazni azt, ami most van, miután a Merkúr előre indult. A február első hetére a bolygók párba rendeződtek, természetük szerint viszont ellentétes erőket szimbolizáló bolygók mellett állnak, ezért lehetnek egymásnak feszülések, kibillenések és természetesen jó kis helyrebillenések is. Nap a Szaturnusszal, a Merkúr a Plútóval, a Vénusz a Marssal csatázik.rőteljes energiák.

Merkúr előre indult - változó nézőpontok

A Vénusz után ma a Merkúr is előre indult a Bak jegyében a Plútó mellől, ahonnan kb. 10 napig még nem szabadul. Felszakadhatnak régi sebek, régi érzések. A Merkúr a Plútóval a nézőpontváltásokat és a mélyebb megértéseket képviseli. Mélyre visz. Mialatt visszafelé haladt (január 14 - február 4.), ismétlődő helyzetekkel, feltáruló titkokkal, felismerésekkel közelebb kerülhettünk a múltbeli negatív mintáink megértéséhez. Amikor ismét előre indul egy bolygó és bejárja azt az égi szakaszt, ahol korábban már járt, azt az időszakot van, aki árnyékidőszaknak nevezi, én "romeltakarításnak". Főként lelki értelemben. A kellemetlen helyzetek elfogadása, az önmagunkkal való szembesülés is a változás, a tudatosodási folyamat és a továbblépés fontos része.

Nap-Szaturnusz együttállás - bukó helyzetekre világit a Nap

A Merkúr irányváltásával egyidőben a Nap és a Szaturnusz is egyazon fokra kerültek a Vízöntő jegyében január 5-én. Kettejük találkozása kellemetlen, problémás helyzeteket jelez, a Nap közelsége miatt a Szaturnusz égetett, ez rossz körülményeket, zavaró szituációkat teremt. Ha túl sok hatalmat ruháztunk át egy másik emberre, annak most megfizethetjük az árát. Egzisztenciális kihatása is lehet. A Vízöntő jegye a szabadságról szól, a Nap az életről, a hatalomról, a Szaturnusz a felelősségről. Kérdés, hogy a szabadságunk érdekében mennyire szabotáltuk saját magunkat, mennyire tudjuk szabadnak érezni magunkat, azt érezni, hogy tele vagyunk élettel?

A Nap a fény, a Szaturnusz a sötétség - napok óta harcolnak egymással. Fontos, hogy a fény vegye át az uralmat, és a figyelmünk ne a problémás (sötét) területre fókuszálódjon. Ha folyamatosan egy felé nézünk, nem látunk semmit. A Nap a tudatosság fényével rávilágíthat az élet egy fájdalmasabb területére, ezért ez hasznos időszak az önfejlesztésre. A Szaturnusz a karmánkat jelöli, amelyet lehet, nem látunk, ha az egó (Nap) akar dominálni felette a félelem miatt. A bölcsek azt mondják, hogy ilyenkor a lélek (Nap) meg akarja ismerni az igazi karmáját (Szaturnusz), ezért hagyjuk, hogy a sorsunk vezessen és ne az egónk. (Különösen megszívlelendő, ha a horoszkópunkban található Nap-Szaturnusz konstelláció, vagy haa Szaturnusz az Oroszlánban áll.)

Mars és Vénusz (február 5-március 31.)

Végül az utolsó páros a Mars és a Vénusz, akik nemcsak összetalálkoztak a mai nap, de a randevújuk is hosszúra nyúlik. Nagyon ritka, hogy ez a két bolygó néhány nap eltelte után is együtt maradjon. Ez a Vénusz lassúsága miatt van, amely nemrég "állt" meg és fordult egyenesbe, és csak fokozatosan kap erőre és veszi fel majd a valódi tempóját, és hagyja le a Marsot. Erre hat hetet még várni kell, áprilistól mondanak egymásnak búcsút, addig nagyon szorosan haladnak együtt a Bak és majd a Vízöntő jegyében. 

A Mars harcias természetű, a Vénusz békeszerető, ellentétük azonban nem felétlen csak negatív. Ha a Mars ambíciói, erőfeszítései a Vénusz örömét is szolgálja, a Mars a Vénusz kedvére tud tenni, jó párost alkothatnak. A Mars a férfi cselekvő erő, a Vénusz a női, befogadó erő, együtt megnövelik a szexuális energiákat, a szenvedélyt. Amennyire kedvez a nagy szerelmi összetalálkozásoknak a Vénusz és a Mars, annyira zavarhat bele a kapcsolatok harmóniájába. Főleg az, ha nem azt kapjuk, amire vágyunk.

Összességében a Mars kedvező helyzetben van a Bakban, ambiciózus, célorientált, az erőfeszítések irányulhatnak a pénzszerzésre, mivel a pénzügyeket a Vénusz képviseli, ugyanakkor elmondható, hogy a pénzügyeket érintően lehetnek feszültségek is, pl. bérfeszültség, vagy elköltjük a pénzt, megnőnek a pü-i kiadások. Amit az egyik megspórol (Vénusz), azt másik elkölti (Mars), vagy fordítva. Ne feledjük a Vénusz a vágyakat és a vonzerőt képviseli, ezért arra figyeljünk, mit vonzunk magunkhoz, mit szeretnénk magunkhoz vonzani. Olyan dolgokat, amelyek örömmel töltenek el, amelyek passzolnak a saját értékrendünkhöz stb.

Szóval valahogy így vannak most a Mars és a Vénusz együtt a Bakban, a Merkúr a Plútóval, a Nap pedig a Szaturnusszal. Erőteljes energiák, a Bak és a Vízöntő jegyekben találjuk, a figyelmet az egzisztenciális ügyekre, a karrierre, az ingatlanhelyzetre, szabadságra és a barátságokra, társasági - közösségi életünk átalakulására helyezve a fókuszt.  És hogy meddig tart a tisztulás, romeltakarítás? Legkésőbb március 3-án-4-én lép ki a Vénusz és a Merkúr az árnyékszakaszából és lép ki a múlt bűvköréből. 

* * *

Hamarosan indulnak kezdő asztrológiai tanfolyamok - figyeld a kiírást!
Kedden klub! Téma - Retrográd Jupiter /február 8.    Kalandozások a Chiron körül/ február 22.