Az új célok felé nyitás és az életünk megreformálása most egy jó irány lehet

2019.11.19

A Mars hazai vizekre evickél, és november 19-én belépett a saját jegyébe, a Skorpióba. Ebben a jegyben energikusabb és határozottabb a Mars, mint az ingatag és a vitákat gyűlölő  Mérlegben, ahol vesztes helyzetből próbált csatát nyerni. Talpra lehet állni a múlt vesztett helyzeteiből. A Mars ugyan vizes jegybe lépett, amely mély érzelmekkel teli, felerősíti az érzékenységet, de a lelki erőt is. Azt az erőt adja, ami az átalakuláshoz és a főnix madárrá váláshoz kell. 

A Skorpió jegyében az elengedés és a megbocsátás a két legnehezebb téma, amely még egy kis időre kíséri a hétköznapjainkat. A ki nem fejezett mélyen megbúvó düh - amely a Skorpió jegyében problémás - vezet az elengedési képtelenséghez, a bosszúvágyhoz, vagy a cinikus, bántó megnyilvánulásokhoz, az önpusztító életmódhoz. 

Belső harcok, váratlan konfrontációk, balesetveszély

A Mars november 20-a és 30-a között szembe kerül az Uránusszal, amely váratlan konfrontációkat hozhat. Rendkívül balesetveszélyes napok ezek, mivel mindenki siet,  rohan, nem tud lelassulni. Nagyobb a zsizsgés, a türelmetlenség, az idegesítő feszültség, kirobbanhatnak heves indulatok vagy ellenállások is. Figyeljünk  jobban oda az elektronikus berendezésekre, ne hevüljenek túl,  több lehet a váratlan meghibásodás is. Fizikai szinten a görcsös állapotok (pl. izomgörcsök) gyakoribbak.  

Merkúr előre indul - a félbemaradt ügyek erőre kapnak

A Merkúr ezzel egyidőben befejezi hátráló mozgását, és november 20-21-én irányt vált, és elindul előre. Jelenleg stacioner, képletesen "mozdulatlan", ilyenkor minden áll,  az energia megreked, kitörni vágyik - ez okozhat frusztrációt, szorongást, közlekedési dugókat. Nem érdemes erőltetni most azt, ami nem megy. Ma pl. Mirát, a kutyusomat se lehetett rávenni semmilyen nagyobb sétára, csak a minimálisra. Még jutifalattal sem. 

Az érzelmi és értelmi zűrzavar szép lassan enyhülhet, ami a retrográd időszakban azért fokozottabban jelen volt, köszönhetően annak is, hogy sokan túlvállalták magukat. A retrográd Merkúr felkavaró időszaka lassan elmúlik, amelyet leginkább a Szűz és az Ikrek érdekeltségű emberek érezhettek, illetve a Szaturnusz és a Plútó hatása miatt a Bakok és a Rákok is. A Merkúr előreindulásával újra és egyben utoljára találkozhatunk a múltban félbemaradt helyzetekkel, ügyekkel.

A Mars az idei évet a Skorpióban zárja

Fontos, hogy merjük más nézőpontból is látni az életünket, a kapcsolatainkat, a szenvedéseink forrását - amelyeket ne másokra kivetítve tegyünk. Legyünk önmagunkhoz nagyon őszinték, mert ez a legnehezebb de a leg célravezetőbb is. A Skorpió jegye nem tolerálja a hazugságokat, amelyek a Merkúr áthaladásával felszínre törtek: sok ki nem mondott gondolat. A Merkúr évében vagyunk és a november az év legkeményebb hónapja, ahol a merkúri energiák, mélyebb szinten most dolgozódnak. 

A Mars év végéig még a Skorpió jegyében jár, és majd csak jövő év január 3-án lép a következő jegybe, a Nyilasba. A Skorpióknak, Bikáknak, Vízöntőknek és Oroszlánoknak (Nap, Asc) a Mars több kihívást tartogat  és emelheti az adrenalin szintjüket. Jobban befeszülhetnek, ellenállhatnak, mivel nehezebben engedik ki a kezük közül az irányítást, rugalmatlanabbak a változással szemben. Az új célok felé nyitás és az életünk megreformálása most egy jó irány lehet. 

Ajándék Tipp: kristályokkal kirakott horoszkópos válltáska -  Részletek>>>