Mars-Plútó szembenállás - feszültség és konfliktus helyzetek

2021.06.04

A június az év legfeszültebb hónapjának egyike, a Mars és a Plútó egymással szemben állnak, energiáik tetőznek. Sok pozitív változás mehet végbe ilyenkor, ha az erőfeszítéseinket (Mars) sikerül kreatív módon használni annak érdekében, hogy körülményeinken változtassunk (Plútó). Pszichésen és fizikailag is megterhelő energiák vannak.

A Mars-Plútó szembenállás híres arról, hogy hatalmi harcokat jelöl, szélsőséges helyzetekben erőszakos cselekedeteket. Ez igaz. A leggyakoribb konfliktus forrás ilyenkor az irányítás, hogy az legyen, amit én akarok. A Mars-Plútó szembenállás olyan helyzeteket teremthet, ahol egyik fél a saját akaratát a másikra akarja erőltetni, aminek a másik nyilvánvalóan ellenáll. Nem vezet célra a keménykedés, a zsarolás, a fenyítés, ezek mind csak olaj a tűzre. 

A Rák jegyében járó Mars családi, érzelmi konfliktusokat jelez. Fontos, hogy ha érzékeljük saját belső frusztrációinkat, gondjainkat, azt ne másokon keresztül akarjuk megtorolni, főleg ne alantas (plútói) módon. A Hold is megérkezett a heves Kos jegyébe, jelzi, hogy az elfojtott düh, indulatok meggondolatlanul kitörhetnek. Figyeljünk oda, hogy ne lépjünk szándékosan egymás tyúkszemére.

Ismerek valakit, aki napok óta feszült, de nem tudja mitől. Arra már rájött, hogy a feszültséget nem tudja kivezetni magából semmivel, hiába megy el sportolni, stb. Jobb, ha békén hagyják, mert felkapja minden apróságon a vizet és sebesen elviharzik. Ugyanakkor ez a fajta viselkedése a környezetét is frusztrálja, mivel nem talál megfelelő elfoglaltságot magának (Mars), de figyelmet (energiát) szeretne kapni. Ha megmondják neki mit csináljon, nem csinálja, ellenáll. Nyilván, a másikat ez fel fogja bosszantani, vagy sok energiát elvisz, hogy tolerálja. A feszültségről érdemes tudni, hogy valamilyen belső ellenállásról árulkodik. Érdemes tehát mélyebb önvizsgálatot tartani. 

A legjobb tanácsom erre az aspektusra az, hogy találjunk egy értelmes, előre vivő célt, hogy a nyomás, és a feszültség megszűnjön. A felszínes pótcselekvések itt nem visznek előbbre.

Sok jó és pozitív változás érhető el ennél a bolygóhatásnál, ha a saját erőnket használjuk a saját céljaink elérésére. Ebbe tegyünk energiát, ne a felesleges harcokba. Támogatja a fejlődést, és az olyan törekvéseket is, mint a saját lábra állást vagy az elszakadást függő helyzetekből.

A Mars-Plútó fényszög egzakt június 4-10 között. 

Az itt leírtak általános érvényűek, a hatások teljes megértéséhez egyéni elemzés szükséges. A június hónapról több bejegyzést is írtam, ezeket itt olvashatod:
A csalók nem árulnak mást, mint reményt.  Süllyedő hajók, süllyedő tervek?  Júniusi előzetes